U PLANU KAPITALNE INVESTICIJE: Budžet Opštine Ćuprija predviđen za funkcionalno i estetsko uređenje grada

Z. GLIGORIJEVIĆ

27. 12. 2021. u 18:16

CENTRALNO mesto u budžetu Opštine Ćuprija za narednu godinu imaće investicije na funkcionalnom i estetskom uređenju grada.

У ПЛАНУ КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Буџет Општине Ћуприја предвиђен за функционално и естетско уређење града

Foto:SO Ćuprija

- Izvršenje budžeta Opštine Ćuprija u ovoj godini premašilo je milijardu i 180 miliona dinara, pa je realizacija tri puta povećana u odnosu na 2013. godinu – ocenio je Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija, prilikom diskusije o budžetu na današnjoj sednici SO Ćuprija.

On je dodao da će budžet za narednu godinu, kao i ovogodišnji, biti razvojni, a da će centralno mesto imati investicije na funkcionalnom i estetskom uređenju grada.

- Prostor kod nekadašnjeg „Merkatora“ biće rekonstruisan kao jedan od centralnih gradskih trgova i deo velike pešačke zone, dok će Karađorđeva ulica dobiti pešačka ostrva. Naredne godine će na mestu nekadašnje “Kasine”, pošto su konačno rešeni imovinsko-pravni odnosi, biti izgrađen novi trg sa dekorativnom fontanom koji će nositi i adekvatno ime -„Sećanje na Nato agresiju“. Kako je Ulica Cara Lazara, jedna od najprometnijih gtradskih saobraćajnica, naredne godine počeće rekonstrukcija trotoara, što će biti prva faza pretvaranja ove ulice u centralni gradski bulevar – rekao je još Erić.

Govoreći o magistralnim saobraćajnicama i važnim ulicama izvan samog grada, predsednik Skupštine je apostrofirao dve. Za kompletnu rekonstrukciju regionalnog puta Ćuprija – Despotovac, država je izdvojila 980 miliona dinara, a radovi će početi već naredne godine. Ovaj put će biti veza i sa fabrikom “SMP automotiv”, ali i novom saobraćajnicom u industrijskoj zoni koja će takođe biti izgrađena dogodine.

- Kapitalne investicije ne mogu da budu finansirane bez pomoći države, pa Ćuprija i narednih godina može da očekuje velike transfere, jer ima pripremljene projekte za gotovo pet milijardi dinara. Naravno, najznačajnija je rekonstrukcija Opšte bolnice, koja bi, prema najavama Ministarstva finansija, mogla da počne polovinom iduće godine. Kapitalna investicija, „teška“ 300 miliona dinara, biće i rekonstrukcija OŠ „13 oktobar“ – naveo je Erić.

Foto:SO Ćuprija

NAGRADE ZA UČENIKE I STUDENTE

Na sednici je rečeno da će novina u budžetu za narednu godinu biti sredstva za nagrađivanje najboljih učenika i studenata, jer je imperativ lokalne samouprave da se pomogne najboljim učenicima da završe školovanje i da se vrate u svoj grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri