BUDŽET OPŠTINE ĆUPRIJA: Projektovan kao razvojni na realnim izvorima

Z. GLIGORIJEVIĆ

24. 12. 2021. u 12:50

NAJVIŠE za velike investicione zahvate.

БУЏЕТ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА: Пројектован као развојни на реалним изворима

Foto: SO Ćuprija

- Budžet opštine Ćuprija za narednu godinu projektovan je kao razvojni i zasniva se na realnim izvorima – ocenio je na današnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Ćuprija predsednik Opštine Ćuprija Jovica Antić.

On je dodao da će značajna sredstva biti izdvojena za velike investicione zahvate, poput početka radova na izgradnji Trga Stefana Prvovenčanog, uređenja trotoara i razdelnih ostrva u centralnim gradskim ulicama, izgradnje saobraćajne infrastrukture u industrijskoj zoni “Dobričevo”, radova na vodosnabdevanju seoskih mesnih zajednica i završetka rekonstrukcije Doma kulture u Supskoj.

- Problem je i dalje – izjavio je Antić - isplata nasleđenih dugova Doma zdravlja, jer opština godinama izdvaja značajna sredstva za plaćanje tuđih grešaka.

Foto: SO Ćuprija

Većnici su doneli i odluku o godišnjem usklađivanju komunalnih taksi sa ekonomskim kretanjima, a administrativne takse, osim neznatnih izmena, ostaju na ovogodišnjem nivou.

Foto: SO Ćuprija

JKP “Ravno 2014“ dostavilo je izveštaj o realizaciji subvencija opštine od 15 miliona dinara, na koji su većnici dali „zeleno svetlo“, a prihvatili su i zahtev za prenos još 10 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)