REGULISAN OSTRIKOVAČKI POTOK: Obezbeđeno 3,73 miliona dinara

Z. GLIGORIJEVIĆ

09. 12. 2021. u 15:41

FOND za podršku razvoja lokalne samouprave obezbedio je 3,73 miliona dinara, a oko 10 odsto sredstava za regulaciju potoka izdvojeno je iz opštinskog budžeta.

РЕГУЛИСАН ОСТРИКОВАЧКИ ПОТОК: Обезбеђено 3,73 милиона динара

Foto:SO Ćuprija

Na zahtev meštana sela Ostrikovca, opština Ćuprija uradila je regulaciju Ostrikovačkog potoka zahvaljujući tome što je sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave potpisala ugovor o izvođenju radova. Fond za podršku razvoja lokalne samouprave obezbedio je 3,73 miliona dinara, a oko 10 odsto sredstava za regulaciju potoka izdvojeno je iz opštinskog budžeta. Radove je izvelo Vodoprivredno preduzeće Ćuprija.

Foto:SO Ćuprija

- Zadovoljan što su radovi na sanaciji potoka dužine 1,2 kilometra obavljeni kvalitetno i u dogovorenim rokovima. Nadam se da Ostrikovački potok više nikad neće biti problem meštanima sela. U selu treba da se reši još nekoliko problema, što će biti prioritetni zadaci za našu opštinu – rekao je predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić meštanima Ostrikovca prilikom obilaska Ostrikovačkog potoka.

Ostrikovački potok je godinama plavio seoska domaćinstva, jer se u vreme velikih kiša sa obližnjih brda u njega slivale bujične vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)