EPIDEMIJSKA SLIKA NA ISTOKU SRBIJE: Kladovo posle 14 meseci bez novozaraženih, u Negotinu 19 kovid slučajeva

S. M. J.

27. 12. 2021. u 17:48

U OPŠTINI Kladovo prvi put posle oktobra 2020. nije zabeležen ni jedan novi kovid slučaj.

ЕПИДЕМИЈСКА СЛИКА НА ИСТОКУ СРБИЈЕ: Кладово после 14 месеци без новозаражених, у Неготину 19 ковид случајева

Foto: S. M.J.

U opštini Negotin za tri dana 19 novoobolelih, od kojih i dvoje dece, dok je jedan pacijent podlegao virusnoj infekciji.

U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Kladovo nisu evidentirani novi slučajevi zaražavanja virusom korona, prvi put posle 14 meseci. Prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo osam pacijenata je ozdravilo, a aktivno je pozitivno ukupno 47.

Od početka decembra u Kladovu zaraženo je 145 osoba, od virusne infekcije oporavila su se 233, a preminulo je šest bolesnika.

U opštini Negotin, međutim, prema podacima ovdašnjeg Zdravstvenog centra u poslednja 72 sata zabeleženo je 19 novih kovid slučajeva, među kojima i kod dva deteta od tri i od 10 godina, što je broj aktivno pozitivnih povećalo na 78.

Laboratorijskim uzorkovanjem od 142 testa, prisustvo virusa korona potvrđeno je kod devet žena i kod 10 muškaraca, svih uzrasnih kategorija, od kojih najstariji ima 82 godine.

Bitku sa virusnom infekcijom izgubila je jedna osoba, a 19 osoba se leči od upale pluća na kovid odeljenjima negotinske bolnice. U dane vikenda i minulog petka hospitalizovano je sedam osoba, a tri su otpuštene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)