DIVAN GEST SVEŠTENIKA EPARHIJE ŠABAČKE: Kupili stan porodici prerano preminulog paroha Vladimira Matića

V. Mitrić

16. 12. 2021. u 22:59

SVEŠTENICI Eparhije šabačke, na čijem je čelu vladika Lavrentije, najstariji pravoslavni arhijerej po godinama vladičanskog staža(54), prikupili su novac za kupovinu stana porodici rano preminulog kolege, Vladimira Matića, paroha u Lipolistu, koji je rođen u Lipničkom Šoru, u Jadru, nadomak Loznice.

ДИВАН ГЕСТ СВЕШТЕНИКА ЕПАРХИЈЕ ШАБАЧКЕ: Купили стан породици прерано преминулог  пароха Владимира Матића

Foto V. Mitrić

Deo novca je obezbeđen iz fonda od manastirskih šuma i Matići, supruga i dvoje maloletne dece divnog, vrednog i pametnog sveštenika, koji je, svim srcem, služio rodu i Bogu dobili su krov nad glavom u Loznici.

Vladika Lavrentije, koji je, vazda, propovedao i činio slične korake čovekoljublja, humanizma, ljubavi i solidarnosti, pohvalio je sveštenstvo i kaže da je „njihovu odluku primio kao najlepši melem oko srca“. Takvi potezi su, kako kaže, „najjači temelji i stubovi za svedočenje vere Hristove“.

Arhijerejski zamenik, arhimandrit Nifont(Pavlović) i sekretar eparhije, prota Mirko Vilotić, najbliži saradnici vladike Lavrentija, koji se oporavlja posle izlaska sa VMA, kažu da je „najbolje kada se vladika sledi, ne samo rečju, već i delom, kao u ovom slučaju i da će, vazda, da bude tako“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)