BUDŽET SOMBORA SKORO ČETIRI MILIJARDE: Održana javna prezentacija nacrta Odluke

J. L.

14. 12. 2021. u 16:48

POSLE završene javne rasprave u Velikoj skupštinskoj sali zgrade „Županije“ u Somboru održana javna prezentacija nacrta Odluke o budžetu grada za 2022. godinu, o kome će se odlučivati na narednoj sednici gradskog parlamenta.

БУЏЕТ СОМБОРА СКОРО ЧЕТИРИ МИЛИЈАРДЕ: Oдржана јавна презентација нацрта Одлуке

foto: Grad Sombor

Na osnovu uputstva Ministarstva finansija Republike Srbije i Revidirane fiskalne strategije za 2022. godinu, budžet bi trebalo da iznosi 3.982.435.750 dinara.

Tokom trajanja javne rasprave pristiglo je 13 primedbi i sugestija, od čega je devet delimično ili potpuno uvaženo i svrstano u nacrt gradskog budžeta za 2022. godinu.

Najznačajniji deo budžetskih sredstava i ove godine biće usmeren na komunalnu oblast jer prioritet lokalne samouprave predstavljaju kapitalni investicioni projekti, dok su izdvajanja za Gradsku upravu, izvršni organ, Skupštinu i gradsko pravobranilaštvo planirana u skladu sa ostvarenim uštedama, koje su ostvarene zahvaljujući restriktivnim merama potrošnje u prethodnom periodu.

Grad će, između ostalog, u okviru socijalne komponente budžeta i tokom 2022. godine obezbediti sredstva za: regres putnih troškova za đake srednjih škola, jednokratne naknade za nezaposlene porodilje, finansiranje potreba inkluzivnog obrazovanja,  roditeljski dodatak za prvorođeno dete, pomoć i nega u kući, sredstva za realizaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Sombora, kao i za funkcionisanje narodne kuhinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!