REGISTROVANO 14 NOVOOBOLELIH: Na bolničkom lečenju 45 osoba zaraženih koronom

I. M.

13. 12. 2021. u 17:28

U LESKOVAČKOJ Kovid bolnici od posledica zaraze virusom korona leči se 45 osoba. U poslednja 24 časa jedna osoba, sa težom kliničkom slikom, je upućena u drugu zdravstvenu ustanovu, a jedna nije izdržala bitku sa opakim virusom.

РЕГИСТРОВАНО 14 НОВООБОЛЕЛИХ: На болничком лечењу 45 особа заражених короном

Foto: I. M.

Preminuo je nevakcinisani pacijent iz Leskovca, star 68 godina. Na terapiji kiseonikom je 39 ljudi. U pomenutom periodu u bolnicu je primljen jedan novooboleli, dok su tri pacijenta otpuštena na kućno lečenje.

Od ukupnog broja hospitalizovanih 40 ima pozitivan nalaz, a pet je negativno na virus. U Kovid bolnici su 32 osobe iz Leskovca, pet iz Lebana, četiri iz Vlasotinca, dve iz Medveđe i po jedna iz Bojnika i Prokuplja.

Zavod za javno zdravlje je saopštio da je od 72 rezultata testiranih pacijenata pozitivan nalaz dobilo 14 osoba. U Leskovcu je zaraza koronom potvrđena kod 11 od 61 uzorkovanog pacijenata, dok Lebane, Vlasotince i Bojnik imaju po jednog novoobolelog.

Zaražene su četiri zaposlene i pet nezaposlenih osoba, tri penzionera i dva učenika, a čeka se na još 21 rezultat za pacijente koji su prethodnih dana uzorkovana u zdravstvenim ustanovama okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)