BUDŽET OPŠTINE PARAĆIN ZA NAREDNU GODINU: Većnici utvrdili predlog i uputili ga odbornicima na razmatranje

Зорана Рашић
Zorana Rašić

09. 12. 2021. u 19:40

PO SVIM izvorima finansiranja, predlog budžeta opštine Paraćin za 2022. godinu projektovan je na iznos od 1.856.051.423 dinara, što je u poređenju sa rebalansom budžeta tekuće godine uvećanje od oko 64, 6 miliona, odnosno 3,61 posto - rekao je Slobodan Janković, načelnik Odeljenja za budžet i finansije obrazlažući predlog na poslednjoj, 107. sednici Opštinskog veća.

БУЏЕТ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ: Већници утврдили предлог и упутили га одборницима на разматрање

Foto: Z. Rašić

Glavni izvor finansiranja su tekući prihodi i primanja od prodaje nefinansijske imovine i oni su projektovani na iznos od 1.690.000.000. Da se ne bi pojavili problemi sa realizacijom nekih kapitalnih projekata za koje predviđena sredstva nisu dovoljna, dodao je načelnik, budžetom za narednu godinu predviđeno je i zaduživanje od oko sedamdeset miliona dinara.

Nakon konstatacije predsednika opštine Vladimira Milićevića da je u predlogu budžeta najviše para opredeljeno za infrastrukturu, da se planiraju radovi u svim mesnim zajednicama i da se očekuje realizacija obećanja za pomoć Paraćinu iz republike, predlog budžeta je utvrđen i upućen Skupštini opštine na razmatranje i donošenje.

Odbornicima je upućen i nacrt Odluke o izmeni i dopuni odluke o opštinskim administrativnim taksama i naknadama, dok su na javnu raspravu 14. decembra upućene izmene odluke o doprinosu za uređivanje građevinskog zemljišta.

Na ovoj, 107. po redu sednici Veća, odbornicima je upućen i predlog Odluke o istupanju opštine Paraćin iz Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Region Kraljevo", a na javnu raspravu su upućeni nacrti Programa izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih puteva i Programa uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture, oba za 2022. godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao