DA KRV ČEKA PACIJENTA, A NE OBRNUTO: Još jedna humanitarna akcija u Paraćinu

Z.Rašić

08. 12. 2021. u 15:52

OPŠTINSKA organizacija Crvenog krsta u Paraćinu apelovala je danas na sve dobrovoljne davaoce krvi sa teritorije te opštine da dođu sutra u prostorije te organizacije i ponovo iskažu humanost.

ДА КРВ ЧЕКА ПАЦИЈЕНТА, А НЕ ОБРНУТО: Још једна хуманитарна акција у Параћину

Foto: Z. Rašić

Prikupljanje krvi organizuje se od 8 do 14 sati, a sprovodi ga Zavod za transfuziju krvi iz Niša. To je prva decembarska akcija u Paraćinu, dok će poslednja biti održana 22. decembra.

Iz Crvenog krsta podsećaju sve zdrave punoletne osobe starosti do 65 godina da se oprobaju u ovom humanom činu ako dosad nisu. Višestruki davaoci već znaju da krv mogu dati svaka tri, odnosno četiri meseca, zavisno od pola, i da je uvek najbolje da krv čeka pacijenta, a ne - pacijenti krv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (0)

UŽIVO, SRBIJA - ŠVAJCARSKA: Počeo meč odluke - i to kako!