INKLUZIVNA PREDSTAVA U NP „STERIJA“: Vrščani drugačije obeležavaju dan osoba sa invaliditetom

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

01. 12. 2021. u 16:10

MEĐUNARODNI dan osoba sa invaliditetom, koji se u svetu obeležava 3. decembra, u Vršcu će biti obeležen inkluzivnom predstavom „Deda i repa (bez repa) ili predstava bez kraja sa uputstvom za upotrebu“.

ИНКЛУЗИВНА ПРЕДСТАВА У НП „СТЕРИЈА“: Вршчани другачије обележавају дан особа са инвалидитетом

NP Sterija

Premijerno će biti izvedena u petak u 13 časova na velikoj sceni NP „Sterija“, a izvešće je glumci vršačkog EDU Teatra i članovi MNRO „Otvoreno srce sveta“. Prethodiće joj izložba fotografija nastalih tokom stvaranja predstave.

-Zahvaljujući logističkoj podršci lokalne samouprave, obeležavanje ovog dana, čiji je cilj iskazivanje solidarnosti sa najranjivijom populacijom, dobija na vidljivosti i značaju, jer prevazilazi standard formalnog obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom – obrazložila je Bojana Ivanov Đorđević iz EDU Teatra.

U predstavi će učestvovali i deca, koja dolaze kao gledaoci. Oni će zajedno sa decom-glumcima učestvovati u osmišljavanju kraja predstave na samoj sceni pozorišta.

Predstava „Deda i repa (bez repa) ili predstava bez kraja sa uputstvom za upotrebu“ uvrštena je i u prvi Festival primenjenog pozorišta, koji će biti održan iduće godine u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)