IDEALNI USLOVI ZA PARAOLIMPIJCE: Vrnjačka Banja 2022. domaćin još jednog značajnog takmičenja

G. ĆIROVIĆ

23. 11. 2021. u 18:46

PRESTONICA srpskog kontinentalog turizma biće domaćin paraolimpijskog Balkanskog prvenstva u stonom tenisu naredne godine.

ИДЕАЛНИ УСЛОВИ ЗА ПАРАОЛИМПИЈЦЕ: Врњачка Бања 2022. домаћин још једног значајног такмичења

Opština Vrnjačka Banja

Tim povodom održan je i sastanak predsdnika opštine Vrnjačka Banja Bobana Đurovića i predstavnika Paraolimpijskog komiteta Srbije na kojem su precizirani naredni koraci u organizaciji ovog takmičenja.

- U predstojećem periodu ovdašnja Hala sportova prilagodiće se osobama sa invaliditetom kako bi se adekvatno odgovorilo propisanim uslovima. Raduje nas činjenica da su se mnogi gradovi iz zemlje i inostranstva nadmetali za domaćinstvo, ali je zbog svoje gostoljubivosti i iskustva u sportskoj organizaciji doneta odluka da to ipak bude Vrnjačka Banja – rekao je Đurović.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoram Mićović izrazio je očekivanja da će se i naši paraolimpijci, poput tekvondista, nakon priprema i boravka u Vrnjačkoj Banji, vraćati sa velikih takmičenja sa osvojenim medaljama.

- Osim toga, organizacijom ovakvih takmičenja šire se i kapaciteti za boravak osoba sa invaliditetom koje takođe čine veliku grupu turista i vole da putuju i posećuju nova mesta - rekao je Mićović ovom prilikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja