SAKUPLJAJU PLASTIČNE ČEPOVE: Kancelarija za mlade sa đacima u Trsteniku kupuje invalidska kolica

S. B.

22. 11. 2021. u 14:39

U OSNOVNIM školama u Trsteniku počelo je masovno prikupljanje plastičnih čepova u okviru akcije „Čep za hendikep“, a među prvim školama gde su se najrevnosnije priključili humanitarnoj inicijativi su đaci škole „Miodrag Čajetinac-Čajka“.

САКУПЉАЈУ ПЛАСТИЧНЕ ЧЕПОВЕ: Канцеларија за младе са ђацима у Трстенику купује инвалидска колица

Foto: S. B.

Kancelarija za mlade u Trsteniku obezbedila je kutije za prikupljanje, a u Udruženju „Čep za hendikep“ predočavaju da se otkupom čepova omogućava nabavka neophodnih pomagala za osobe sa invaliditetom. Upravo je to i želja svih učesnika u akciji i u Trsteniku. Od sakupljenih plastičnih čepova kupiće se invalidska kolica.

- Dobićemo 15 kutija za čepove, a u JKP Komstan su nam izašli u susret i obezbedili prostor za odlaganje svih prikupljenih čepova - kaže Nikola Milivojević, koordinator Kancelarije za mlade u Trsteniku.

Foto: S. B.

- Predstavnici Udruženja posetili su našu kancelariju, a naša je inicijativa bila da se cela akcija podigne na viši nivo. Tako će se kutije naći u svim osnovnim školama.

Prema rečima Zorana Martinova, osnivača Udruženja „Čep za hendikep“, brojne osnovne škole, ustanove i pojedinci učestvuju u akcijama ove inicijative koja postoji od septembra 2021. godine. Misija Udruženja je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom, koje po postojećoj zakonskoj regulativi ponekada i godinama čekaju zamenu ortopedskih pomagala. Prikupljeni čepovi sa plastičnih flaša prodaju se kompanijama koje se bave reciklažom.

- Do sada smo pomogli 111 osoba sa invaliditetom na ovaj način - navodi Martinov.

Više od 800 osnovnih i 200 srednjih škola, 700 predškolskih ustanova, 600 društveno odgovornih kompanija, ministarstava, ambasada, preduzetnici iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine uključili su se u prikupljanje čepova tokom prethodnih godina.

BONUS VIDEO:

OD NjIVE DO TRPEZE: Evo kako se proizvodi čuveni leskovački ajvar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)