GAŽENJE PEŠAKA KAO UBISTVO: Ministar Vulin za oštrije sankcije u bezbednosti saobraćaja

B.B.

21. 11. 2021. u 21:45

KAZNENA politika u oblasti bezbednosti saobraćaja treba da bude pooštrena i pogibija u saobraćaju da se sankcioniše kao ubistvo, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin na obeležavanju dana sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

ГАЖЕЊЕ ПЕШАКА КАО УБИСТВО: Министар Вулин за оштрије санкције у безбедности саобраћаја

Ministarstvo unutrašnjih poslova

Od početka godine u saobraćajnim nesrećama u Srbiji, život izgubilo 430 osoba, što je za 11 manje u odnosu na isti period lane. Prema rečima Vulina to, možda, neće spasiti svaki život u saobraćaju, ali će bar koliko toliko dati satisfakciju porodicama onih koje su ubili.

On je istakao da ministarstvo čini sve što je u skladu sa zakonom kako bi se smanjio broj saobraćajnih nesreća, ali da je to sve ništa ukoliko svako od nas kao učesnik u saobraćaju ne vodi računa.

- Nema opravdanja da se juri, da se ne poštuju propisi, ne uspori pored škole - rekao na Vulin - Smatram da svakoj pijanoj ili drogiranoj budali, baš kao svakom đubretu koje proda drogu maloletniku treba da bude suđeno za pokušaj ubistva, a kada ubije nekog u saobraćaju treba da bude suđeno kao za kvalifikovano ubistvo zato što je to uradio sa umišljajem, namerno, zato što je ta smrt mogla da bude izbegnuta.

Direktor agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić je rekao da je 90-ih godina u Srbiji u saobraćajnim nesrećama godišnje stradalo oko 2.000 ljudi, a da sada pogine 500 ljudi. On je naveo da su prošle godine u našoj zemlji u saobraćaju poginule 492 osobe, među kojima je bilo 13 dece, a ove ih je devetoro. Za prvih 10 meseci prošle godine strdalo je 89 mladih, a ove godine 75.

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić je podsetio da je posle usvajana strategije o bezbednosti u saobraćaju za oko 30 odsto smanjen broj nesreća i stradalih u glavnom gradu, a cilj je da se do 2025. godine umanji za još 30 odsto.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna