BAMBILEND PONOVO OTVARA VRATA: Nekada čuveni park Marka Miloševića postaće sportsko-rekreativni kompleks

Novosti online

20. 11. 2021. u 00:36

BAMBILEND odnosno Bambi park, nekada vlasništvo Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, ponovo će da otvori vrata.

БАМБИЛЕНД ПОНОВО ОТВАРА ВРАТА: Некада чувени парк Марка Милошевића постаће спортско-рекреативни комплекс

Foto: AP

To je potvrdio i Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

- Završili smo idejno rešenje za „Bambi park“ koji će postati sportsko-rekreativni kompleks - najavio je Pavlović.

Po njegovim rečima, u idejnom rešenju „Bambi park“ je podeljen na tri celine i sadržaće rekreativni i parkovski deo, avantura park i sportske terene, a detaljnije o tome govoriće na konferenciji za medije koja bi uskoro trebalo da bude održana.

- Na nama je da obezbedimo sredstva i da polako počnemo da uređujemo taj kompleks. Volje imamo, znanja imamo, najveća muka biće finansije, ali nadamo se da ćemo obezbediti novac - rekao je Pavlović.

Grad je vlasnik nešto više od dva hektara, a 60 ari na prostoru „Bambi parka“ je u privatnom vlasništvu. Pavlović kaže da grad želi da otkupi taj prostor i da su bili u pregovorima ali da vlasnik ne želi da proda.

Foto D. N.

- Privatni vlasnik moraće da uredi taj prostor u skladu sa urbanističkim i planskim dokumentima, planom generalne regulacije prostor „Vašarišta“ i „Bambi parka“ je predviđen za sportsko-rekreativan sadržaj - istakao je gradonačelnik.

Podsećamo, „Bambi park“ je počeo sa radom na Dan boraca, u julu 1999. godine, a na svečanom otvaranju prisustvovalo je više od 2.000 ljudi. Od samog otvaranja, srpska štampa je ovo mesto nazivala „Diznilend u Srbiji“, a za Požarevljane je ono predstavljalo jedno od retkih lokacija namenjenih za dečju igru. Tobogan, dvorac, lavirint, vidikovac, različiti sportski tereni, fontana, sunčani sat, bazen i različita mesta za odmor i rekreaciju samo su neki od sadržaja koji je ovaj prostor nudio.

Nažalost, „Bambilend“ je prestao sa radom već 2000. godine i od tada je samo propadao. Danas nema nikakvu namenu i potpuno je ruiniran.

(eBraničevo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)