EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Od korone preminula jedna osoba, 21 novooboleli

M. BOŠNjAK

19. 11. 2021. u 13:20

JOŠ jedan pacijent u Kovid zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, 85-godišnjak, nažalost je preminuo, tokom minulih 24 sata.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Од короне преминула једна особа, 21 новооболели

Foto: M. B.

Prema preseku od jutros u sedam sati, toj „crvenoj“ zoni, trenutno se leče 33 pacijenta.

- Kod njih 32 potvrđen je korona virus, jedan čeka rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata, prevezli smo jednog pacijenta na lečenje u Klinički centar u Kragujevac, primili smo četiri osobe sa simptomima koji ukazuju na korona virus, jedna je otpuštena na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Zvanično, Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu potvrđuje da je registrovana još 21 osoba pozitivna na virus korona, među kojima je i jedno dete. Prema tim brojkama, ovde se, barem po tim podacima, smanjuje broj dece, obolele od kovida-19.

- Juče (četvrtak) u Kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano je ukupno 227 osoba, od njih u posebnoj, Pedijatrijskoj kovid ambulanti 31 dete – izveštava ta ustanova.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule je 178 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.292 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.440, od kojih 373 dece.

Imunizacija u ovom kraju i dalje tek malo napreduje, u odnosu na sve prethodne dane. Bilo kojom od četiri raspoloživa cepiva, prvi put je vakcinisano 17.719 za to zainteresovanih osoba, drugi put 16.783 a trećom buster dozom 7.886. Vakcinu protiv sezonskog gripa do sada su dobila 1.044 lica.

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?


 

                                                                                                            

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)