SAVET ZA ZIMSKU ZAŠTITU VODOMERA: Vršački komunalci zatvaraju javne česme

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

09. 11. 2021. u 20:16

ZBOG nadolazećih mrazeva, ekipe vodovoda JKP "Drugi oktobar" iz Vršca zatvaraju javne česme po gradu i u selima.

САВЕТ ЗА ЗИМСКУ ЗАШТИТУ ВОДОМЕРА: Вршачки комуналци затварају јавне чесме

JKP Drugi oktobar

Takođe, podsećaju korisnike da i oni zaštite svoje vodovodne instalacije, kako ne bi dolazilo do njihovog pucanja usled veoma niskih temperatura tokom zimskog perioda.

Najpre je potrebno proveriti da li su vodomerne šahte propisno zatvorene poklopcima i isušene. Ukoliko se vodomer nalazi u podrumskoj prostoriji, svi otvori kao što su prozori, okna i vrata, moraju biti zatvoreni.

-Za dodatnu zaštitu vodomerne grupe mogu se koristiti materijali za termo izolaciju. Neophodno je isključiti i sve spoljašnje česme. Ako se objekti ne koriste i ne greju, potrebno je zatvoriti ventil ispred vodomera i ispustiti vodu iz instalacija, kako ne bi došlo do pucanja vodomera i vodovodnih cevi – savetuju komunalci.

Ukoliko korisnici primete bilo kakva curenja na vodovodnom priključku, mogu pozvati dežurnu službu Vodovoda na broj telefona 440-800 ili 060/843-52-00, koja će u najkraćem vremenskom roku izaći na teren i sanirati kvar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja