POD OTVORENIM NEBOM U CENTRU ZRENJANINA: Izložba "Foto-safari Jaša Tomić 2021"

B.G.

03. 11. 2021. u 09:52

TRADICIONALNI foto-safari u selu Jaša Tomić, nedaleko od Zrenjanina, inspiracija je brojnim fotografima iz Srbije, ali i inostranstva, koji se početkom juna okupe pored živopisnog Tamiša i svojim umetničkim fotografijama daju puni doprinos manifestaciji koja traje skoro jednu deceniju.

ПОД ОТВОРЕНИМ НЕБОМ У ЦЕНТРУ ЗРЕЊАНИНА: Изложба Фото-сафари Јаша Томић 2021

Foto: B. Grujić

Na izložbi najuspelijih fotografija sa ovogodišnjeg safarija, koja je otvorena u centru Zrenjanina, delegat Foto-saveza Srbije Jovan Njegović Drndak uručio je nagrade za tri najbolje fotografije, Jan Valo za fotografiju Molitva dobio je prvu, Milan Marković za  Predah drugu i Tibor Arva za fotografiju Spletkarenje sa sopstvenom dušom treću nagradu.

Žiri, koji su sačinjavali eminentni srpski fotografi, za novembarsku izložbu u centru Zrenjanina odabrao je 62 fotografije, a nagrade za kolekciju fotografija dobili su Darko Dozet za fotografije Deca Jaše Tomića, Kišni dan, Misterija, Nerešeno, Spaso Mladenovski za fotografije Murmuracija čvoraka, U raljama zveri, Veseli migranti i Aleksandar Žarkov za fotografije Portret, Portret sa šeširom, U crkvi, dok su pohvaljene fotografije Darka Nađalina Sam sam, Dragana Leleša Skrivanje, Ištvana Viraga Dokument nestajanja i detalj iz katedrale, Milana Bašića Brada 3, Nikoline Osmić Priče bajkera, Slađane Pantelić Major i Snežane Lerh Nevena.

Organizator tradicionalnog foto-safarija u Jaši Tomić Spaso Mladenovski u ponedeljak, 8. novembra, imaće svoju prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom Moj Vladika, u parohijskom domu hrama Sveti velikomučenik Dimitrije u Sečnju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: OVDE JE BIO HRAM VEĆI OD GRAČANICE: Lokalitet Dvorine kod Aranđelovca krije mnoge tajne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona