OISŠ „ŽARKO ZRENJANIN“ U SUBOTICI: Promenio ime sada se zve „Dr Svetomir Bojanin“

J. L.

30. 10. 2021. u 15:33

OD početka školske godine Osnovna i srednja škola „Žarko Zrenjanin“ u Subotici zove se „Dr Svetomir Bojanin“, po čuvenom dečjem psihijatru i psihoterapeutu.

ОИСШ „ЖАРКО ЗРЕЊАНИН“ У СУБОТИЦИ: Променио име сада се зве „Др Светомир Бојанин“

J.L.

Po rečima direktorke škole Dragane Vučković, škola koja obrazuje decu sa smetnjama u razvoju ponela je ime čuvenog dečjeg psihijatra  od koga su svi učili kako se radi sa decom, te predstavlja veliku odgovornost za sve zaposlene.

-Žarko Zrenjanin je bio značajna ličnost iz NOB-a, i to ime smo ponosom nosili i mi i mnoge druge ustanove. Ali ako znamo da ime određuje identitet, bez obzira da li je u pitanju ličnost ili ustanova,  onda dolazimo do toga da je škola postala drugačija, da je sama sebi ime promenila i postala ime onoga koji je sve nas učio da budemo defektolozi - objasnila je Dragana Vučković. – Nositi ime prof.dr Svetomir Bojanin je  velika odgovornost, ali shvatila sam da smo spremni da to ime i opravdamo.

Grad Subotica daje veliku podršku školi. Za funkcionisanje škole iz gradskog budžeta ove godine opredeljeno je 18 miliona dinara.

-U prvoj fazi obnove toaleta izdvojili smo  400.000, milion dnara za kupovinu opreme i učila, za alpinistički montažer 900.000 dinara a lani smo učestvovali u izradi projektno-tehničke dokumentacije za dvorište u vrednosti od 400.000 dinara i  za njegovo betoniranje 557.000 dinara - istako je gradonačelnik Stevan Bakić, čestitajući novo poglavlje u radu škole.

    

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024