NOVA ERA RAZVOJA NOVOG SADA: Gradonačelnik Vučević - Počela rekonstrukcija Radničkog univerziteta

Novosti online

29. 10. 2021. u 12:07

OVO je veliki dan, ne samo za kompaniju "Vega IT", već i za Novi Sad, napisao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na Instagram nalogu.

НОВА ЕРА РАЗВОЈА НОВОГ САДА: Градоначелник Вучевић - Почела реконструкција Радничког универзитета

Foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

- U pitanju je projekat od gradskog značaja, odnosno realizacija nečega što možda nismo mogli ni da zamislimo pre nekoliko godina, a sada svedočimo početku rekonstrukcije ove zgrade.

- Čak 21 godinu je objekat Radničkog univerziteta bio simbol za propadanje grada i za stradanje, a ovo je momenat kada Novi Sad ulazi u novu eru svog razvoja i potvrda da se četvrta industrijska revolucija dešava i u našem gradu. Ova poslovna zgrada je svojevrsna moderna fabrika u kojoj će raditi oko 550 ljudi. To je nešto nešto što je neophodno svakom gradu koji želi da zadrži konkurentnost i da se razvija.

- Veoma sam srećan i ponosan, a posebno zahvalan "Vega IT" na ovom hrabrom poslovnom potezu i na njihovoj odlučnosti da nastave da investiraju u našem gradu. Oni su mogli da se opredele za bilo koji grad u zemlji ili svetu, ali odlučili su se da ovde, u Novom Sadu, investiraju preko 12 miliona evra za kupovinu i rekonstrukciju objekta, što je impozantna cifra. Ipak, nešto što nadilazi pitanje ekonomije, jeste pitanje simbolike koja je od opštedruštvenog i gradskog značaja.

- Grad će tokom sledeće godine raditi parterno uređenje, a nadam se da ćemo krajem leta sledeće godine imati useljenu zgradu nekadašnjeg Radničkog univerziteta. Hvala mojim saradnicima koji su timski radili na ovom projektu, zahvaljujući čemu je Novi Sad prvo povratio vlasništvo nad zgradom koju smo izgubili nekom neodgovornom politikom pre mnogo godina, a potom joj sa kompanijom "Vega IT" obezbedio uslove za neke nove poslovne poduhvate.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)