BEZ PREMINULIH, 57 NOVOZARAŽENIH: Epidemiološki presek za rudničko-takovski kraj

Milorad Bošnjak

21. 10. 2021. u 13:30

SREĆOM, bez ijednog preminulog u „crvenoj zoni“ Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu tokom minula 24 sata.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, 57 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошки пресек за рудничко-таковски крај

Foto: Arhiva Novosti

U kovid odeljenju te bolnice trenutno se leči 30 pacijenata. Novozaraženih kovidom-19 ima 57, od kojih nažalost još devetoro dece – glasi današnji zvanični izveštaj o stanju pandemije u rudničko-takovskom kraju.

- Prema preseku od jutros u sedam sati, virus korona je od njih 30 potvrđen kod 27, troje ima negativne rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata primljene su četiri osobe sa simptomima koji ukazuju na koronavirus, jedan pacijent (1986. godište) prevezen je u Klinički centar u Kragujevcu - potvrdio je dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Broj novozaraženih virusom korona, koji potvrđuje Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas je 57, od kojih još devetoro dece (kao i juče, nažalost).

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je 158 osoba. U celom tom periodu virusom korona ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 5.299 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1436, od kojih 177 dece.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju glasi: prvu dozu neke od četiri raspoložive vakcine primile su 17.084 za to zainteresovane osobe, drugu njih 16.326, a treću, buster 4.160.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)