BIRAJU 513 ČLANOVA: Raspisani izbori za 54 mesne zajednice na teritoriji Kruševca 28.novembra

S.Babović

18. 10. 2021. u 15:38

IZBORI za Savete mesnih zajednica u Kruševcu raspisani su za 28.novembar, a svi punoletni građani će moći da biraju svoje predstavnike iz 101 naseljenog mesta,u okviru 54 mesne zajednice na teritoriji grada.

БИРАЈУ 513 ЧЛАНОВА: Расписани избори за 54 месне заједнице на територији Крушевца 28.новембра

Foto: GU

Odluku o raspisivanju izvora potpisao je Predrag Vukićević, predsednik Skupštine grada,koji je najavo da će izborna komisija početkom ove nedelje doneti uputstvo za sprovođenje izbora,kao i potrebne obrasce za kandidovanje.

- Izbori za Savet mesne zajednice sprovode se po pravilu neposredno i tajnog glasanja na osnovu opšteg i jednakog izbornog prava, u skladu sa Statutom Mesne zajednice i Odlukom o mesnim zajednicama na teritoriji grada Kruševca - navodi Predrag Vukićević,predsednik Skupštine grada.

-Za člana Saveta mesne zajednice, može biti izabran punoletan, poslovno sposoban građanin koji ima prebivalište na teritoriji te Mesne zajednice.

Foto: GU

U skladu sa teritorijalnim principom, u seoskim mesnim zajednicama koji su sastavljeni iz više sela, svako selo bira svoje članove Saveta mesne zajednice, u skladu sa brojem koji je određen u Statutu mesne zajednice.Kandidata za člana Saveta mesne zajednice predlaže najmanje 10 građana sa biračkim pravom i prebivalištem na području MZ od 1. do 10.novembra, od 7 do 18 sti u Službi MZ.

Izbore koje sprovodi posebna izborna komisija za MZ, birački odbori i Drugostepena izborna komisija su nestranački, što, između ostalog, podrazumeva da se tokom kampanje ne ističe stranačka pripadnost i ne koriste obeležja bilo koje političke partije.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)