NE OKREĆU GLAVU OD TUĐIH PROBLEMA: Todorka i Aleksandra obilaze socijalno ugrožene porodice i bolesne kojima je potrebna pomoć

Novosti online

12. 10. 2021. u 00:01

TODORKA Slavković i Aleksandra Marković Mihajlović iz Gračanice nisu imune na probleme svojih sugrađana.

НЕ ОКРЕЋУ ГЛАВУ ОД ТУЂИХ ПРОБЛЕМА: Тодорка и Александра обилазе социјално угрожене породице и болесне којима је потребна помоћ

Foto privatna arhiva

One svakodnevno komuniciraju sa sugrađanima, identifikuju njihove probleme, obilaze socijalno ugrožene porodice kojima doniraju najpotrebniju pomoć, ali i bolesne kojima je neophodno lečenje, boreći se da im pomognu u nabavci neophodnih lekova, da odu na operaciju ili neki drugi neophodan zahvat.

- Ovih dana posetili smo deo socijalno ugroženih porodica u gračaničkom naselju Badovac i odneli im pomoć u vidu životnih namirnica - govore skromno Todorka i Aleksandra.

Ove dve humanitarke su odnele novčanu pomoć porodici Micić iz Gračanice, Dejanu i Mariji, čija je četrnaestogodišnja kćerka Anastasija teško bolesna, a kojoj je neophodan tretman fizikalnom terapijom u Begradu. Ova devojčica koja ima brojne probleme u razvoju i koja je i dalje vezana za krevet već dve godine nije odlazila na neophodne fizikalne terapije jer njeni roditelji nisu u mogućnosti da joj obezbede lečenje. Međutim, zahvaljujući sugrađankama Todorki i Aleksandri, koje su uz pomoć anonimnog donatora obezbedile sredstva, Anastasija će uskoro otići na preko potrebne terapije.

- Kada su nam Aleksandra i Todorka saopštile da su obezbedile novac za preko potrebnu terapiju našem detetu bili smo presrećni. Rekle su nam da je darodavac želeo da ostane anoniman i da je uplatio novac za terapiju - pričaju Micići koji rečima ne mogu da iskažu radost zbog plaćene terapije za njihovu devojčicu, koja za 21 dan iznosi 1.000 evra. Međutim, Todorka i Aleksandra ističu da su podjednako srećne kao i Anastasijini roditelji i da se nadaju da će uz pomoć humanih ljudi obezbediti i naredne terapije ovoj devojčici ali i ostaloj deci kojoj je neohodna pre svega novčana pomoć da bi obezbedili potrebno lečenje.

- Budući da živimo u stalnoj neizvesnosti i da su srpska deca na Kosovu i Metohiji ta koja su najugroženija, nastojimo da damo svoj doprinos koliko smo u mogućnosti, pre svega animirajući one koji mogu da pomognu - ističu ove dve humane žene iz Gračanice.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna