ZASEDALI ODBORNICI SO ĆUPRIJA: Izglasan rebalans, Danilo Cicmil počasni građanin

Z. Rašić

11. 10. 2021. u 15:07

NA današnjoj sednici lokalnog parlamenta u Ćupriji odbornici su doneli rebalans opštinskog budžeta koji je predložilo Opštinsko veće, kojim su budžetski prihodi povećani za transfere sa višeg nivoa vlasti, pre svega Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede, za razvoj ruralne infrastrukture u toj opštini.

ЗАСЕДАЛИ ОДБОРНИЦИ СО ЋУПРИЈА: Изгласан ребаланс, Данило Цицмил почасни грађанин

Foto: Opština Ćuprija

Takođe, doneta je i odluka kojom su utvrđene olakšice zakupcima poslovnog prostora u opštinskoj svojini zbog štete nastale epidemijom kovida, a saglasnost je dobio i kadrovski plan Opštinske uprave. Master istorije Stefan Stamenković imenovan je na funkciju direktora Ustanove kulture „Ćuprija“.

Na ovoj sednici donete su i odluke o dobitnicima Oktobarskih priznanja povodom Dana opštine, koja će biti uručena na svečanoj sednici u sredu, 13. oktobra.
Zvanje počasnog građanina dodeljeno je Danilu Cicmilu, savetniku predsednika Republike Srbije za investicije, a kako je navedeno u obrazloženju, najveće priznanje Opštine Ćuprija Cicmil je dobio za doprinos jačanju, unapređenju i razvoju privredno-ekonomskih rezultata u toj opštini.
Dobitnici Zahvalnice su, od pravnih lica, donatorska organizacija Swiss PRO, Dom zdravlja Ćuprija, Kovid ambulata i Opšta bolnica, a od pojedinaca novinar Veljko Vlahović i pedagog u oblasti sporta Slavoljub Jovanović Zonac.
Novčana nagrada, kao i prethodnih godina, otići će u ruke strelaca protivgradnih stanica Radarskog centra „Bešnjaja“.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)