ŠANSA ZA MLADE ISTRAŽIVAČE: Konkurs u Institutu za veštačku inteligenciju do 15. oktobra

Lj. P.

11. 10. 2021. u 12:50

ISTRAŽIVAČKO-razvojni institut za veštačku inteligenciju Srbije poziva mlade istraživače da postanu deo tima koji će kreirati budućnost veštačke inteligencije u Srbiji i regionu.

ШАНСА ЗА МЛАДЕ ИСТРАЖИВАЧЕ: Конкурс у Институту за вештачку интелигенцију до 15. октобра

Zgrada u kojoj se nalazi Institut u Novom Sadu / Foto IVI

Jedinstvenu priliku da postanu mladi istraživači imaju studenti koji su stekli znanja iz oblasti veštačke inteligencije (računarski vid, razumevanje i generisanje govora i teksta, itd.).

Javni konkurs za zapošljavanje na određeno vreme otvoren je do petka, 15. oktobra, i na raspolaganju je zainteresovanim kandidatima koji su znatiželjni da istraže nepoznato i da rade u multikulturalnoj i multinacionalnoj organizaciji u oblasti veštačke inteligencije, poseduju diplomu osnovnih i master studija, kao i kandidatima koji su upisali doktorske studije u oblasti tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih ili društveno-humanističkih nauka.

Izabrani mladi istraživači, kako navode u ovom Institutu, imaće priliku da rade na tehničkim zadacima, objavljuju radove na priznatim konferencijama i u stručnim časopisima, ali i da sarađuju sa svetski poznatim mentorima i saradnicima.

Kao poseban deo tima, njihov zadatak je da se bave naučno-istraživačkim radom, da učestvuju u pripremi, prijavljivanju i realizaciji nacionalnih i međunarodnih naučno-istraživačkih projekata, kao i da učestvuju u poslovno-tehničkoj saradnji sa privredom. Za dodatna pitanja na raspolaganju je elektronska pošta: office@ivi.ac.rs.

Istraživačko-razvojni institut za veštačku inteligenciju je prvi institut u Srbiji i regionu koji se bavi istraživanjem veštačke inteligencije i njene primene u različitim oblastima. Vizija Instituta je da postane „fabrika“ lidera u ovoj oblasti. Naši naučnici i istraživači će na osnovu onoga što nauče u Institutu otvarati nove kompanije, učiti nove generacije studenata i uzdići srpsku IT industriju na nivo svetske AI industrije.

Pored toga, Institut će, kako dalje navode, biti i inkubator startap kompanija, jer je cilj da patentiraju i komercijalizuju veliki deo onoga što nauče i izmisle.

Istraživačko-razvojni institut za veštačku inteligenciju Srbije formalno je osnovala Vlada Srbije 18. marta 2021. godine i uskoro će useliti svoje istraživače u prostorije novoizgrađenog Naučno-tehnološkog parka u Beogradu, Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, Naučno-tehnološkog parka u Nišu, kao i u Kragujevcu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: 

Otvaranje fabrike u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo