JAČI OD KIŠE I VETRA: U nedelju tradicionalni, 29. Novosadski maraton, start ispred Doma vojske Srbije

S.B.

08. 10. 2021. u 18:39

TRADICIONALNI jesenji Novosadski maraton, 29. po redu, u okviru kojeg će biti održano pet trka, starovaće u nedelju, 10. oktobra u 10 časova u Ulici Miloša Bajića kod Doma vojske Srbije.

ЈАЧИ ОД КИШЕ И ВЕТРА: У недељу традиционални, 29. Новосадски маратон, старт испред Дома војске Србије

Foto: S.B.

Za učešće se prijavilo oko 600 dugoprugaša, iz zemlje i regiona, a trčaće kružnom stazom, Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, dr Sime Miloševića, Dr Ilije Đuričića, dr Zorana Đinđića, Jirečekovom, Fruškogorskom i Bulevarom despota Stefana (do helikoptera) i nazad. Te ulice biće zatvorene za saobraćaj od 10 do 16 časova, a ulica Miloša Bajića od 8 do 17 časova.

Po rečima Jelene Marinković - Radomirović, predsednice Skupštine Grada, u organizaciji te tradicionalne, jedne od najstarijih gradskih sportskih manifestacija, uključen je veliki broj javnih preduzeća, ustanova i uprava.

- Bez njihovog doprinosa ne bi bilo moguće organizovati značajnu manifestaciju koja neguje sport i zdrav način života. Pozivam naše sugrađane da se priključe, podrže takmičare uz stazu ali i da sami uzmu učešće u trci rekreativaca- kaže Marinković- Radomirović.

Dimitrije Dolga, direktor trke, ističe da će biti primenjene bezbednosne mere i da će se voditi računa o distanci učesnika pre početka trka. On je takođe naglasio da su organizatori u dogovoru sa saobraćajnom policijom odlučili da trasa maratona zauzme što manje saobraćajnica, kako bi što manje ulica bilo zatvoreno za saobraćaj.

IZMENE AUTOBUSKIH LINIJA

u VREME trajanja Novosadskog maratona, od 9:45 do 16 časova privremeno će biti promenjene trase autobuskih linija broj 1, 6, 8 i 13, a privremeno ukinute autobuske linije 11a i 11b.

Danijela Ignjatić, koordinatorka dečijih trka, potvrdila je da će bez obzira na to pada li kiša ili ne, trke biti održane i pozvala mališane da zajedno sa roditeljima i vaspitačima nastupe u takmičenju pedviđenom za najmlađe.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave