EPIDEMIJA U PIROTU: Preminulo 7, zaraženo 70 osoba

V.Ć.

06. 10. 2021. u 16:45

U PIROTSKOJ Opštoj bolnici, od kovida ili posledica izazvanih zarazom, preminulo je 7 osoba. Bitku sa kovidom u Pirotu su izgubile 3 osobe, 2 iz Bele Palanke i po jedna iz Dimitrovgrada i Babušnice. Od jučerašnjeg preseka epidemiološkog stanja, ZZJZ registrovao je još 70 novozaraženih, laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТУ: Преминуло 7, заражено 70 особа

Foto: V.Ćirić

U Pirotu je zaražen 41, Beloj Palanci 11, Dimitrovgradu i Babušnici po 9 građana. Procenjuje se da je broj zaraženih daleko veći, ali se svi sa simptomima zaraze ne obrtaćaju lekarima. U kovid ambulanti obavljeno je 344 pregleda od kojih su 92 prva, dok su ostali kontrolni.U Dečjoj kovid ambulanti na Keju bilo je 114 pregleda. Mera kućne izolacije naložena je za 169 građana. Na području okruga povećavaju se kumulantivne stope obolelih u svim mestima.

Na kovid jedninici pirotske Opšte bolnice trenutno se leči 38 pacijenata, među kojima je 24 iz Pirota, 8 iz Babušnice, 3 iz Dimitrovgrada , 2 iz Bele Palanke i jedna osoba iz Beograda.

Od početka imunizacije vakcinisano je 36.144, revakcinisano 34.793 i treću dozu primilo je 7.983 osoba. Juče je prvu dozu primilo 43 osoba, drugu 32 i treću 260. Stručnjaci ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna, sa tendencijom da pređe u katastrofalnu.

ZAPRATITE NPORATL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)