EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Danas registrovan još 131 novi slučaj korona virusa

V. Ć.

05. 10. 2021. u 17:25

EPIDEMIOLOZI pirotskog ZZJZ, procenjuju da je epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu vanredna.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Данас регистрован још 131 нови случај корона вируса

Foto: V. Ćirić

Danas su stručnjaci te zdravstvene ustanove registrovali još 131 laboratorijski potvrđen slučaj zaraze. U Pirotu je obolelo 107, u Beloj Palanci 9, Dimitrovgradu 8 i na području Babušnice 7 osoba. U četvrtom talasu epidemije, od 3. jula do danas ukupno je zaraženo 2.257 građana, dok u drugoj polovini juna nije zabeležen ni jedan slučaj kovid 19.

Lekari procenjuju da je broj zaraženih, trostruko ili četvorostuko veći od brojki na dnevnom nivou, ali se svi ne javljaju zdravstvenim službama i ne idu na testiranje. U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja, obavljeno je 358 pregleda od kojih je 26 odsto prvih dok su ostali kontrolni.

U dečijoj kovid ambulanti na Keju, pregledano je 135 mališana. Mera kućne izolacije naložena je u 179 slučajeva, a na lečenju u Opštoj bolnici u Pirotu trenutno je 23 pacijenta iz Pirota, 8 sa područja Babušnice, 3 iz Bele Palanke i 1 iz Beograda. U ovoj ustanovi su od posledica zaražavanja preminule još dve osobe, a organizovan je i jedan transport u kruševačku kovid bolnicu.

Od početka imunizacije do danas, vakcinisana je 36.101 osoba, revakcinisana 34.761, a treću dozu primilo je 7.723 građana. Juče je dato 37 prvih, 38 drugih i 289 trećih doza cepiva. Od sutra, ambulanta Doma zdravlja "Tigar" neće raditi, jer je osoblje upućeno u druge ustanove , gde je u ovom momentu potrebnije.

Zapratite Nportal na Fejsbuku. 

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE: Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)