POVEĆAN KAPACITET VRTIĆA U KAĆU: Naselje bez liste čekanja za upis dece (FOTO)

Z. G.

24. 09. 2021. u 20:06

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas Vrtić “Zvončić” u Kaću, objekat gradske predškolske u stanove „Radosno detinjstvo“ koji je u proteklom periodu nadogradnjom proširen za 500 kvadratnih metara, čime je omogućeno formiranje četiri nove vaspitne grupe.

ПОВЕЋАН КАПАЦИТЕТ ВРТИЋА У КАЋУ: Насеље без листе чекања за упис деце (ФОТО)

Foto: Pres služba grada

- Povećanjem kapaciteta ovog objekta, sad ima dovoljno prostora za svu predškolsku decu. Kać je mesto koje s ponosom može da kaže da nema više neupisane dece u obdanište – izjavio je gradonačelnik i napomenuo da je Grad uložio gotovo 100 miliona dinara u proširenje kaćkog vrtića za nove četiri radne sobe.

U planu je slično proširenje kapaciteta vrtića i u obližnjem Kovilju. U toku je izgradnja novih objekata u PU „Radosno detinjstvo“ u Veterniku, na Klisi i na Sajlovu a u pripremi je i izgradnja novog vrtića u Adicama.

Foto: Z.Grumić

 

- To će sve omogućiti rekordni broj mesta za upis dece u Predškolsku ustanovu – istakao je Vučević podsetivši da  je Grad obezbedio besplatan boravak svih mališana u objektima  „Radosnog detinjstva“ kao i da se iz gradskog budžeta subvencioniše boravak 3.000 dece u privatnim vrtićima.

Objekat vrtića u Kaću je pristupačan, odnosno nema arhitektonskih barijera za osobe sa invaliditetom i majke sa decom u kolicima.

Prema rečima direktorke “Radosnog detinjstva“ Marijane Popov i glavne vaspitačice Snežane Srdić, 1. septembra je uz podršku Grada u Vrtiću „Zvončić“ upisano 100 dece više a zbog toga je radno angažovan i dodatni kadar.

                       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024