DRAGAN SIMEUNOVIĆ O POLITIČKIM MENAMA: Večeras u Kulturnom centru Novog Sada

J.S.

24. 09. 2021. u 17:40

KULTURNI centar Novog Sada i novosadski Centar za kulturne integracije, uz podršku Gradske uprave za kulturu priređuju večeras tribinu ”Beskraj i(za) maske: Dragan Simeunović ~ intelektualne mene i evolucija poretka”.

ДРАГАН СИМЕУНОВИЋ О ПОЛИТИЧКИМ МЕНАМА: Вечерас у Културном центру Новог Сада

Dr Dragan Simeunović/ Foto: Privatna arhiva

Na tribini koja počinje u 18.30 sati u Kulturnom centru Novog Sada (Tribina mladih) učestvovaće akademik Dragan Simeunović, Mirjana Lukić Marinković iz Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, i Jelena Delibašić iz novosadskog Centra za kulturne integracije .

Biće reči o istorije srpske novovekovne političke misli (od XVIII veka do Drugog svetskog rata), fenomenologiji  političkog nasilja političke teorije,kao i o političkoj teoriji filozofije i psihologije.

Dr Dragan Simeunović/ Foto: Privatna arhiva

 

Dr Dragan Simeunović član je Evropske akademije nauka i umetnosti, Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i Američke akademije političkih nauka.

Sekretar je Odbora za filozofiju i društvenu teoriju Srpske akademije nauka i umetnosti. Dopisni je član Univerziteta „Fridrih Šiler” u Jeni (Savezna republika Nemačka). Naučno se usavršavao na renomiranim svetskim univerzitetima i institutima u Nemačkoj i Holandiji.

 

Doktorske studije sproveo je na prestižnom Univerzitetu „Karl Rupreht” u Hajdelbergu, kod znamenitog profesora Klausa fon Bajmea. Poseduje više diploma stečenih na seminarima Harvard univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dugogodišnji je redovni profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, a na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu predaje skoro dve decenije.

                                  

BONUS VIDEO:

Ministarka Darija čestita na znakovnom jeziku Dan gluvonemih

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije