POSLE KRAĆE BOLESTI: Preminuo poznati privrednik Dragomir Mitić Gaca

D. Ristić

20. 09. 2021. u 14:55

DRAGOMIR Mitić Gaca, bivši direktor Duvanske industrije Vranje (DIV), preminuo je posle kraće bolesti u Beogradu u 72. godini.

ПОСЛЕ КРАЋЕ БОЛЕСТИ: Преминуо познати привредник Драгомир Митић Гаца

Foto: Privatna arhiva

Kao jedan od najboljih studenata na Mašinskom fakultetu u Nišu dobio je stipendiju "Alfa plama" Vranje, gde je ubrzo postao tehnički direktor i rukovodio razvojem firme, za šta je nagrađivan.

Godine 1982. postao je direktor Duvanske industrije Vranje (DIV), gde je uspešno razvijao tehnološki proces i doveo fabriku na staze uspeha. U to vreme fabrika je imala oko 700 radnika i veliki broj kooperanata. DIV je po prvi put licencno proizvodio cigarete "kamel" i "vinston", razvijajući istovremeno sopstvene brendove poput "velsa", "filter 95", "formule"... Duži niz godina bio je predsednik duvanske grane Jugoslavije.
U vreme sankcija, kako je često isticao, DIV je poslovao kao da ih nije ni bilo, a on sam je odbijao politički angažman i kandidaturu za gradonačelnika Vranja. Tokom radne karijere bio je jedan od producenata filma "Nečista krv", u režiji Stojana Stojčića, koji je snimljen na lokacijama u Vranju i okolini. Nakon 2000. godine povukao se iz javnog i poslovnog života i posvetio porodici.
Dobitnik je više društvenih nagrada i priznanja. Za sobom je ostavio suprugu, dvoje dece i unučad. Sahrana Dragomira Mitića će biti obavljena u sredu, na šapranačkom groblju u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)