ZA ZVEZDE PLAĆEN CEH 11 MILIONA: Završeni “Dani ludaje” u Kikindi

R. Šegrt

14. 09. 2021. u 07:33

TOKOM četiri dana turističke manifestacije "Dani ludaje", od četvrtka do nedelje uveče, Kikinda je bila i muzički grad.

ЗА ЗВЕЗДЕ ПЛАЋЕН ЦЕХ 11 МИЛИОНА: Завршени “Дани лудаје” у Кикинди

Foto Grad Kikinda

Svake večeri održan je jedan veliki koncert, na kojem su nastupala najpoznatija imena klasične, rok, folk i vojvođanske muzike - Jadranka Jovanović, Bora Đorđević i "Riblja čorba", Svetalana Ceca Ražnatović i na kraju, Zvonko Bogdan. Za te nastupe iz gradskog budžeta je potrošeno 11 miliona dinara, ali Turistička organizacija kao organizator nije saopštila pojedinačnu cenu svakog koncerta.

Foto R. Šegrt

Zvonko Bogdan

Najpre je u četvrtak na gradskom trgu nastupila operska diva Jadranka Jovanović. Primadona je u ovaom gradu pevala i pre pet godina, kada je Kikinda zvanično dobila status grada.

- Izveli smo raznolik repertoar, od čiste klasike poput Šubertove "Serenade" do Pjacolinog "Libertanga", koji izvodimo prvi put. Čak mislim da se on ovde kod nas izvodi prvi put i to u Kikindi - otkrila je Jadranka Jovanović kakvu je muzičku privilegiju imala publika.

Ko je u petak bio na koncertu starih rokera, "Divljih jagoda", a nakon njih i Bore Đorđevića i "Riblje čorbe" nije se pokajao.

- Ovo je bio jedan od najlepših koncerata "Riblje čorbe" koji sam do sada slušao, a veliki sam njihov obožavalac i pratim ih godinama. Najlepše je to što je Bora dao poslednje atome snage i svojim glasom i duhovitošću učinio ovaj nastup posebnim, iako je vidno prehlađen, na bini je sedeo, samo s vremena na vreme je ustajao - ocenio je Branislav Ugrinov.

Foto R. Šegrt

Objašnjavajući godine trajanja svog benda Bora je u svom stilu rekao:

- Imamo publiku od sedam do 107 godina i "gori" smo od "Politikinog zabavnika", ali je to dobro za rokenrol - rekao je Bora Čorba.

U subotu uveče nastupila je Ceca Ražnatović, koja je tako završila letnju turneju, kako je rekla, a poslednje veče je bila poslastica, jer je ponovo pevao Zvonko Bogdan. Publika ga je apaluzom dočekala čim je krenuo ka bini, a on im je, sa svojih osam tamburaša, uzvratio na najbolji mogući način.

Foto R. Šegrt

 

U PUBLICI MALO KO NOSIO MASKU

SVI koncerti održani su na otvorenom. Gradska uprava i Turistička organizacija pozvali su građane da poštuju mere zaštite od kovida 19 i na četiri punkta u centru grada obezbedili brzo antigensko testiranje na virus. Međutim, u publici je malo ko nosio maske, a o distanci niko nije vodio računa. Maske nisu nosili ni gradski funkcioneri koji su na koncertu Jadranke Jovanović sedeli u prvom redu.

MLADI BENDOVI

U NEDELjU je priređeno rok popodne, pa su na trgu svirali manje afirmisani bendovi. Među njima i mladi muzičari iz sastava "Roj" iz Banatskog Velikog Sela. Čine ga tinejdžeri koji su se okupili prošle godine za vreme pandemije i od tada osvajaju simpatije publike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!