KORAK BLIŽE ZDRAVLJU: U Kraljevu u subotu manifestacija „Dan pešačenja“

G.Ć.

09. 09. 2021. u 13:35

U TRADICIONALNOJ manifestaciji „Dan pešačenja u Srbiji“, koju je 2017. pokrenuo Planinarski Savez Srbije, i ove godine učestvovaće Planinarsko-sportsko društvo „Gvozdac“ iz Kraljeva.

КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ: У Краљеву у суботу манифестација „Дан пешачења“

Dan pešačenja u Srbiji

Pod sloganom „Korak bliže zdravlju“, planinari, rekreativci i zaljubljenici u prirodu uputiće se u subotu, 11. septembra, od 8.30 stazom dugačkom tri kilometra i to od nove hale sportova u Ribnici, uz istoimenu reku, sve do Mošinig gaja, svojevremeno poznatog i omiljenog izletišta Kraljevčana. Kako je predviđeno, nakon pauze i odmora, uslediće povratak istom stazom.

Iz PSD „Gvozdac“ poručuju da su se ove godine odlučili za trasu kojom stanovnici grada na Ibru mogu svakodnevno da pešače, kao i da je cilj ove manifestacije promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezanih za prirodu, kao najbolje preventive. - Želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših sugrađana, a posebno u borbi za jačanje imuniteta – navodi se u saopštenju PSD „Gvozdac“, uz podsećanje da će se zbog specifičnosti uzrokovanih pandemijom, i ovogodišnja akcija realizovati na specifičan način uz poštovanje epidemioloških mera.

BONUS VIDEO:

BAJSKI KANAL: Prirodna lepota na samom severu naše zemlje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna