PALANČANI PREDNJAČE: Nagli skok broja zaraženih u Pirotskom okrugu

V.Ć.

06. 09. 2021. u 20:54

ZZJZ u Pirotu, danas je registrovao 40 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19, a na testiranje je poslao 20 briseva grla i nosa u nišku laboratoriju “Vatreno oko” pri UKC u ovom gradu.

ПАЛАНЧАНИ ПРЕДЊАЧЕ: Нагли скок броја заражених у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Ovo je inače poslednjih meseci najveći broj zaraženih. Među novozaraženim osobama 20 su iz Bele Palanke, 11 iz Pirota, pet iz Dimitrovgrada i četiri sa područja Babušnice. Od početka epidemije na području okruga laboratorijski je potvrđeno 6.308 slučajeva zaraze.

U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja obavljeno je 67 pregleda od čega je 31 odsto prvi put kod lekara, dok su ostali kontrolni pregledi. Mera kućne izolacije naložena je za 50 osoba kod kojih su potvrđeni i kontakti. U Opštoj bolnici u Pirotu gde se zbrinjavaju pacijenti sa područja okruga, trenutno nema bolesnika sumnjivih na kovid, a jedna osoba iz Bele Planke prebačena je u kovid bolnicu Kruševac.

Od početka imunizacije do danas, na području okruga vakcinisano je 35.106 osoba, revakcinisano 34.033, a treću dozu primilo je 2.637 građana. Obuhvat prvom vakcinom u okrugu je 49, 5 odsto. U Pirotu je vakcinisano 52,1 u Dimitrovgradu 48,6 u Beloj Palanci 47,1 i na psoletku u Babušnici 39,6 odsto građana starijih od 18 godina.

Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ u Pirotu procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nesigurna sa mogućnošću da postane nepovoljna i svakodnavno apeluju na ubrzanu vkcinaciju jer vakcina ima dovoljno.

BONUS VIDEO - Otvara se nova kovid bolnica u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a