RADOST PRVOG SEPTEMBRA: I u Subotici školska godina počela bez problema

R. Š.

01. 09. 2021. u 14:48

U ŠKOLAMA u Subotici nastava je počela bez problema, uz veliku radost nastavnika i đaka što će časovi trajati 45 minuta.

РАДОСТ ПРВОГ СЕПТЕМБРА: И у Суботици школска година почела без проблема

Foto: OŠ "Matko Vuković"

U svim školama nastava je počela bez problema, uz poštovanje epidemioloških mera, a istovremeno je bilo i svečano uz himnu “Bože pravde”, kako je preporučilo Ministarstvo prosvete. Svi roditelji, nastavnici i đaci nadaju se da će se nastava i dalje odvijati u učionicama, a svakog petka i ponedeljka sumiraće se epidemiološka situacija i utvrđivati plan rada za narednu sedmicu.

- Prvi septembar je protekao na radost svih nas. Dan ranije imali smo prijem prvaka, a njih ove školske godine imamo ukupno 74. Od tog broja njih 16 nastavu će pohađati na hrvatskom nastavnom jeziku. Naša škola ima ukupno 640 đaka, od kojih većina nastavu sluša na srpskom, a 110 na hrvatskom jeziku. Nadamo se da će se školska godina odvijati bez prekida i većih izmena - rekla je za “Novosti” Mirjana Stevanović, direktorka OŠ “Matko Vuković” u Subotici.

U OŠ “Ištvan Kizur” ove godine nastavu će slušati 715 učenika, među njima i 77 prvaka.

- Imamo tri odeljenja prvaka na srpskom i jedno koje će učiti na mađarskom jeziku. Radujemo se neposrednoj nastavi i učenju u učionicama. Nadamo se da će ovako dobra situacija potrajati i da neće biti prekida nastave. Početak nastave je dobro prošao i verujemo da će se tako nastaviti – rekao nam je direktor Dejan Anđelović.

BONUS VIDEO: NOVA ŠKOLSKA GODINA POČELA HIMNOM: Pogledajte kako su mladi Smederevci krenuli u nove uspehe

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)