ŠKOLE NA TERITORIJI VOJVODINE OD 1. SEPTEMBRA: Kreću po prvom modelu nastave

Z. G.

27. 08. 2021. u 19:53

ŠKOLE koje imaju sedište na teritoriji AP Vojvodine počinju novu školsku godinu 1. septembra po prvom modelu organizacije obrazovno-vaspitnog rada, koji podrazumeva neposrednu nastavu u školi za sve učenike.

ШКОЛЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ВОЈВОДИНЕ ОД 1. СЕПТЕМБРА: Крећу по првом моделу наставе

Foto: Depositphotos

U okviru prvog modela nastava se organizuje regularno, časovi traju 45 minuta i odeljenja se ne dele na grupe, navedeno je u saopštenju Biroa za odnose s javnošću pri Pokrajinskoj vladi.

- Učenici treba da nose zaštitne maske dok razgovaraju ili odgovaraju a nastavnici koji su vakcinisani neće nositi maske, osim kada su na udaljenosti od đaka manjoj od 1,5 metara. Preporuka je da svako odeljenje ima svoju učionicu, bez promena učionica.

Epidemiološku situaciju u školama kontinuirano će sagledavati Tim za škole, koji čine predstavnici zavoda za javno zdravlje, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva zdravlja. Zadatak tog tima jeste da u narednom periodu prati i koordiniše primenu preventivnih mera u radu škola i da na nedeljnom nivou razmatra situaciju u svakoj pojedinačnoj lokalnoj samoupravi, te da donosi odluku koji model nastave može da se primenjuje.

Ukoliko usledi promena modela, škole će o tome obavestiti roditelje do petka do 12 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili