ODRŽANA KOMEMORACIJA ZORANU VUČEVIĆU: Brojni prijatelji i poštovaoci oprostili se od bivšeg predsednika Skupštine grada Novog Sada (FOTO)

Z. GRUMIĆ

26. 08. 2021. u 15:47

MNOGOBROJNI prijatelji i poštovaoci oprostili su se danas u Novom Sadu od Zorana Vučevića, predsednika gradske skupštine od 2004. do 2008. godine, koji je svojom delatnošću i ljudskim vrlinama ostavio neizbrisiv trag u političkom i društvenom životu grada.

ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ЗОРАНУ ВУЧЕВИЋУ: Бројни пријатељи и поштоваоци опростили се од бившег председника Скупштине града Новог Сада (ФОТО)

Foto: N. Karlić

Na komemorativnom skupu u Srpskom narodnom pozorištu, kojem su prisustvovali članovi porodice Vučević, premijerka  Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije, predsednici pokrajinske vlade i skupštine Igor Mirović i Ištvan Pastor, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i mnogi drugi zvaničnici, o ličnosti i delu Zorana Vučevića govorio je episkop bački Irinej podsetivši i na, kako je rekao, njihovo dugogodišnje iskreno prijateljstvo.

- Zoran je zračio ljudskom dobrotom. Imao je vrlinu skromnosti, tako retku u našem vremenu – kazao je vladika Irinej naglasivši da je nekadašnji predsednik novosadske Skupštine bio zaslužan i za ustanovljenje gradske slave, Đurđica.
Zbog svih tih vrlina i zasluga, kao i za ukupni doprinos u pospešivanju odnosa između Eparhije bačke i Grada Novog Sada, Sinod SPC je, još u vreme dok je na čelu naše crkve bio patrijarh Irinej, odlikovao Zorana Vučevića Ordenom Svetog Simeona Mirotočivog, visokim odlikovanjem koje je na komemoraciji posthumno uručeno. Vladika Irinej orden je uručio Gordani Vučević, supruzi Zorana Vučevića, koji je iznenada preminuo u Grčkoj, u nedelju 22. avgusta u 83. godini.
Izrazivši saučešće porodici, direktor Izdavačke kuće „Prometej“ Zoran Kolundžija je rekao da je Zoran Vučević bio ljubitelj knjige i „deo novosadskog kulturnog miljea“ a publicista Milorad Vukašinović istakao je čovekoljublje kao Vučevićevu izrazitu osobinu, posebno izraženu u obavljanju svoje advokatske profesije.
- Bio je i važan nacionalni delatnik. Jedan od najodlučnijih boraca za očuvanje Vojvodine u sastavu Srbije. Kada je govorio na tu temu bio je jasan, oštar i nedvosmislen – istakao je Vukašinović i dodao da će biti upamćen i kao čovek visoke političke kulture i tolerancije.
O Zoranu Vučeviću kao uglednom sportskom radniku govorio je Dan Fracile, predsednik Stonoteniskog kluba Novi Sad a predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić, kum i  dugogodišnji prijatelj, podsetio je na neke zanimljive detalje iz života i zajedničkog druženja.
Budući da je Zoran Vučević bio i strastveni golubar, u njegovu slavu i čast su, nakon komemoracije, ispred zgrade SNP puštena 83 bela goluba. Sahrana je, po želji pokojnika, organizovana u krugu porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)