KIKINDA PRVI PUT “U RITMU EVROPE”: Pobednička pesma Evrovizije na najvećem muzičko-scensko takmičenju za decu

R.Š.

26. 08. 2021. u 14:37

NA najvećem muzičko-scenskom takmičenju za decu „Srbija u ritmu Evrope“ Kikinda će ove godine prvi put imati svoju ekipu, koja će na engelskom jeziku izvesti numeru “Fairytale”, norveškog muzičara Aleksandra Ribaka.

КИКИНДА ПРВИ ПУТ “У РИТМУ ЕВРОПЕ”: Победничка песма Евровизије на највећем музичко-сценско такмичењу за децу

Foto: Grad Kikinda

To je bila i pobednička pesma “Evrovizije” 2009. godine, a predstavljala je Kraljevinu Norvešku. Ovaj put predstavljaće Kikindu, a izvodiće je mladi Andrej Salkai, a pratiće ga sugrađanke: Ena Šošić, Milana Rajkov i Minja Krstić.

Kikinđani premijerno učestvuju na ovom takmičenju koje se održava po uzoru na “Evroviziju”, a zanimljivo je da Kikindu i Norvešku ne povezuje sada samo ova pesma, već prijateljstvo dva naroda datira još iz Drugog svetskog rata, pa su banatski grad i norveški Narvik prijatelji već dugi niz godina.

- Naša pesma je pod rednim brojem 18, a svi koji žele da nas podrže mogu da glasaju slanjem sms poruke na 1557. Finalno veče festivala prenosiće TV Prva. Finale će se održati 5. septembra u Čačku – preneli su mladi kikindski muzičari, koji su u četvrtak, u Kulturnom centru “Kikinda”, na pres konferenciji, zahvalili ovoj ustanovi i Gradu na velikoj podršci.

Sreću na takmičenju poželeo im je predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan, koji veruje u uspeh ekipe iz svog grada “U ritmu Evrope”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ROMANI LETICE MILOVANOVIĆ: Borska spisateljica večeras u Paraćinu