KIKINDA PRVI PUT “U RITMU EVROPE”: Pobednička pesma Evrovizije na najvećem muzičko-scensko takmičenju za decu

R.Š.

26. 08. 2021. u 14:37

NA najvećem muzičko-scenskom takmičenju za decu „Srbija u ritmu Evrope“ Kikinda će ove godine prvi put imati svoju ekipu, koja će na engelskom jeziku izvesti numeru “Fairytale”, norveškog muzičara Aleksandra Ribaka.

КИКИНДА ПРВИ ПУТ “У РИТМУ ЕВРОПЕ”: Победничка песма Евровизије на највећем музичко-сценско такмичењу за децу

Foto: Grad Kikinda

To je bila i pobednička pesma “Evrovizije” 2009. godine, a predstavljala je Kraljevinu Norvešku. Ovaj put predstavljaće Kikindu, a izvodiće je mladi Andrej Salkai, a pratiće ga sugrađanke: Ena Šošić, Milana Rajkov i Minja Krstić.

Kikinđani premijerno učestvuju na ovom takmičenju koje se održava po uzoru na “Evroviziju”, a zanimljivo je da Kikindu i Norvešku ne povezuje sada samo ova pesma, već prijateljstvo dva naroda datira još iz Drugog svetskog rata, pa su banatski grad i norveški Narvik prijatelji već dugi niz godina.

- Naša pesma je pod rednim brojem 18, a svi koji žele da nas podrže mogu da glasaju slanjem sms poruke na 1557. Finalno veče festivala prenosiće TV Prva. Finale će se održati 5. septembra u Čačku – preneli su mladi kikindski muzičari, koji su u četvrtak, u Kulturnom centru “Kikinda”, na pres konferenciji, zahvalili ovoj ustanovi i Gradu na velikoj podršci.

Sreću na takmičenju poželeo im je predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan, koji veruje u uspeh ekipe iz svog grada “U ritmu Evrope”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U RASKOŠNOM ZELENILU ILI NA BELOM PESKU: Ako izaberete hotel Lujo, ne morate da birate, tu su i plaža sa belim peskom i prelepa šuma