„JASENOVO OKTOBAR FEST“ IPAK U AVGUSTU: Na plaži Gat okupili se ljubitelji domaće hrane i pića

J. J. Baljak

26. 08. 2021. u 14:10

MANIFESTACIJA „Jasenovo oktobar fest“, koja se, kao što joj ime kaže, uvek održava u oktobru, ove godine je organizovana u avgustu, zbog straha da bi nepovoljni epidemiološki uslovi na jesen mogle da dovedu do otkazivanja.

„ЈАСЕНОВО ОКТОБАР ФЕСТ“ ИПАК У АВГУСТУ: На плажи Гат окупили се љубитељи домаће хране и пића

Foto: Opština Bela Crkva

I, nisu organizatori pogrešili što su se odlučili na takav korak. Em su obogatili letnju turističku ponudu Bele Crkve, em su po lepom vremenu, u prelepom ambijentu jasenovačkih slapova, ugostili brojne ljubitelje domaće hrane i pića.

Udruženje žena „Jasenovčanke“ predstavile su svoje ručne radove, kao i razne banatske specijalitete, uključujući i tradicionalnu banatsku štrudlu s makom.

Kuvali su se lovački gulaš i pasulj, a po prvi put je u okviru manifestacije održan i festival rakije. Pehare najboljima uručila je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja