PRATI SE EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Još uvek neizvesno hoće li biti leskovačke "Roštiljijade"

I.Mitić

18. 08. 2021. u 14:23

NI posle sastanka predstavnika relevantnih držanih i lokalnih institucija još uvek je neizvesno da li će ove godine biti održana leskovačka „Roštiljijada“.

ПРАТИ СЕ ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА: Још увек неизвесно хоће ли бити лесковачке Роштиљијаде

Foto: I. Mitić

Ovdašnja Turistička organizacija se priprema za poznati festival roštilja, koji bi trebalo da traje od 23. do 29. avgusta, a na sastanku koji je održan u sedištu Jablaničkog upravnog okruga danas je razmatrana epidemiološka situacija kao i pojačani nadzori tokom i posle eventualnog održavanja 31. „Roštiljijade“.

Na sastanku je istaknuto da je zdravlje građana na prvom mestu i da je Leskovac spreman da i ove, kao i prošle, godine odustane od svoje najvažnije turističko-privredne manifestacije. Rečeno je da će konačnu reč o svemu dati struka, a da kontinuirano traju razgovori o načinima kako da i tokom održavanja manifestacije budu poštovane preporučene mera predostrožnosti.

Konačnu odluku će doneti Republički krizni štab, a pomoćnik ministra zdravlja Goran Stamenković, koji se bavi koordinacijom rada na suzbijanju širenja epidemije i inspekcijskog nadzora, kaže da je pred svima mnogo izazova.

Organizatorima „Roštiljijade“ je poručio da budu strpljivi dok se ne razmotre posebni planovi i aktivnosti koje pripremaju zdravstvene ustanove, a potom i organizator manifestacije. U odnosu na to i na aktuelnu epidemiološku situaciju biće procenjena i mogućnost održavanja popularnog festivala roštilja u gradu na Veternici.

U poslednjih 10 dana u Jablaničkom okrugu otkriveno je ukupno 260 ljudi koji su zaraženi opakim virusom, dok je u ovom periodu 150 novih slučajeva registrovano na teritoriji Leskovca. Ovo je značaj porast broja novoobolelih u odnosu na raniji period.

KONCERTI

Kako je najavljeno večernje koncerte na bini u centru grada tokom pet dana festivala koji se organizuje u slavu roštilja trebalo da održe Svetlana Ceca Ražnatović, Zorica Bruncklik, Ana Bekuta, Amadeus bend, Željko Bebek i grupa „Kerber“, a za ove nastupe lokalna samouprava namerava da izdvoji bezmalo sedam miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)