DA TRŽNICE BLISTAJU: Higijena prioritet novog direktora JP "Pijace i parkinzi" u Zrenjaninu

B. Grujić

18. 08. 2021. u 07:26

NIKADA tri pijace u Zrenjaninu - centralna, u Ulici Jug Bogdana i naselju Bagljaš, nisu imale većih problema sa higijenom.

ДА ТРЖНИЦЕ БЛИСТАЈУ: Хигијена приоритет новог директора ЈП Пијаце и паркинзи у Зрењанину

Foto Arhiva

Ali novi direktor Javnog preduzeća "Pijace i parkinzi", Aleksandar Martinov, želi da povećanim brojem i svakodnevnim pranjem, izgledaju još lepše i urednije.

Od kada je preuzeo dužnost, sa najbližim saradnicima, detaljno planira sve što ova firma obavlja. Posebno se akcenat stavlja na popravljanju kompletne finansijske slike, koja nije bila sjajna, nakon iznenadne smrti usled posledica virusa korona, doskorašnjeg direktora, Goran Starčevića.

- Smrt mog prethodnika i prijatelja, kao i problem sa koronom skoro je potpuno paralisao rad pijaca i smanjio intenzitet na parkinzima u gradu, znatno su uticali na rad preduzeća - kaže Martinov.

Aleksandar Martinov , Foto Arhiva

 

Situacija se polako popravlja a plan novog direktora je da do kraja kalendarske godine, podmiri zaostatak od dve plate za 66 zaposlenih radnika, uz realizaciju novih ideja i planova koji su već definisani. Broj radnika u poslednjih nekoliko godina smanjen je za petinu, ukinuti su brojni troškovi reprezentacija i dnevnica.

- Jedan od primarnih ciljeva nam je povećanje higijene na tri gradske pijace i njihovo redovno pranje nakon svakog pijačnog dana, kada su velike frekvencije ljudi - dodaje Martinov. Naši zaposleni se maksimalno trude na sprovođenju svih propisanih epidemioloških mera i uspostavljanju komunalnog reda, kako na pijacama tako i na parkinzima u gradu, u saradnji sa gradskom upravom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)