REZULTATI NE OHRABRUJU: Preventivni pregledi gustine kostiju u vlasotinačkom Domu zdravlja

I. M.

16. 08. 2021. u 15:35

OD 100 osoba kojima je u vlasotinačkom Domu zdravlja preventivno proveravana gustina kostiju čak 85 ima zdravstvene probleme.

РЕЗУЛТАТИ НЕ ОХРАБРУЈУ: Превентивни прегледи густине костију у власотиначком Дому здравља

Foto: OU Vlasotince

Početna faza osteoporoze otkrivena je kod 70 osoba, uglavnom kod žena, a 15 težih pacijenata dobilo je upute za dalje preglede u Niškoj Banji.

- Lakši slučajevi su dobili terapiju i treba da dođu na kontrolni pregled za četiri meseca, a teži će ići na dalju dijagnostiku – kazala je Nataša Milosavljević, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

U ovdašnjem Domu zdravlja kažu da je i kod muškaraca, kao i kod žena, porasla svest o potrebi da svoje zdravlje provere i na ovaj način, a direktorka Violeta Petrović najavljuje još jednu akciju preventivnih pregleda gustine kostiju o čemu će javnost blagovremeno biti obaveštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!