ZA MESEC DANA, 82 NOVOZARAŽENIH: Epidemija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

04. 08. 2021. u 23:59

PREMA podacima pirotskog ZZJZ, danas su registrovana i laboratorijski potvrđena dva slučaja kovid 19, a na testiranje u nišku laboratoriju “Vatreno oko” poslato je osam sumnjivih uzoraka sa područja okruga.

ЗА МЕСЕЦ ДАНА, 82 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемија у Пиротском округу

Foto: V: Ć.

Obe zaražene osobe su iz Pirota.

Kako navode stručnjaci Centra za kontrolu i 'prevenciju bolestu u ZZJZ, od 3. jula registrovano je 82 slučaja zaraze u okrugu, koji osim Pirota, obuhvata i Dimitrograd, Babušnicu i Belu Palanku. U drugoj polovini juna nije bilo ni jednog zaraženog.

U kovid ambulanti u Pirotu, danas su obavljena 64 pregleda, a mera kućne izolacije naložena je u četiri slučaja. U Opštoj bolnici nema pacijenata sumnjivih na kovid, ali je jedan pacijent iz Pirotskog okruga hospitalizovan u kovid bolnicu u Kruševcu.

Od početka imunizacije u okrugu je vakcinisano 34.243 osoba, a obe doze primilo je njih 32.867. Ukupno je dato 67.110 doza vakcina.

ZZJZ Pirot, procenjuje da je epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu povoljna sa tendencijom da pređe u nesigurnu i konstatuje da hitno treba ubrzati vakcinaciju.Uz poziv građanima da se hitno vakcinišu, lekari naglašavaju da Sinofarm i Fajzer vakcina ima dovoljno.

                                                                                                             

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna