182 GODINE SANITETSKE SLUŽBE U NIŠU: Spremni smo u roku od 24 sata da pređemo u kovid sistem, ako to bude potrebno

J. ĆOSIN

30. 07. 2021. u 12:40

VOJNA bolnica u Nišu danas obeležava Dan Sanitetske službe vojske Srbije. Koreni organizovane Sanitetske službe u Srbiji datiraju od 1839.godine, tako da sanitetska služba u Vojsci Srbije živi već 182 godina.

182 ГОДИНЕ САНИТЕТСКЕ СЛУЖБЕ У НИШУ: Спремни смо у року од 24 сата да пређемо у ковид систем, ако то буде потребно

Foto: J. Ć.

Te godine je prvi put postavljen štabni doktor, dr Emerih Lindermajer, preteča današnjeg načelnika Sanitetske službe i on je imao zadatak da organizuje i utaba put Sanitetske službe, kaže upravnik Vojne bolnice u Nišu, pukovnik dr Veljko Milić.

Vojna bolnica je trenutno u non-kovid režimu, a prema rečima upravnika, ako bude bilo potrebe, bolnica je spremna da se ponovo vrati u kovid režim.

Foto: J. Ć.

- Mi smo dva puta bili u kovid režimu, pre toga smo bili u non – kovid režimu i na taj način smo učestvovali zajedno sa zdravstvenom službom Grada i regiona u zbrinjavanju tih pacijenata. Nadam da ćemo prihvatiti zahteve savremene vakcine i vakciniati se, tako da ne bi došlo do novog talasa. U svakom slučaju smo spremni da u roku od 24 sata pređemo u kovid režim, ako to bude bilo potrebno- izjavio je upravnik Vojne bolnice u Nišu, pukovnik dr Veljko Milić.

U sklopu obeležavanja Dana Sanitetske službe vojske Srbije , položeni su venci na spomen-piramidu u sklopu kompleksa Vojne bolnice Niš koja je podignuta žrtvama epidemije pegavog tifusa.

Foto: J. Ć.

Vence na spomen-obeležje položile su delegacije Vojske Srbije, Srpsko-ruskog humanitarnog centrai boračkih udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)