"TVRĐAVA MUZIKE": Festival u Smederevu od 7. do 9. avgusta

J.I.

26. 07. 2021. u 13:23

MUZIČKI festival „Tvrđava muzike“ ove godine održava se u Smederevu drugi put, u periodu od 7. do 9. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave.

ТВРЂАВА МУЗИКЕ: Фестивал у Смедереву од 7. до 9. августа

Foto N. Živanović

Ovogodišnja „Tvrđava muzike“ će 7. avgusta biti otvorena koncertom grupe “Vrelo“ koja donosi neobičan i originalan spoj tradicionalnog srpskog pevanja i novijih muzičkih pravaca (pank, rok, rege, dab, tehno...). “Prvi album Vrela” objavljen je 2008. pod imenom „Preko reke“. “Čuvam ovce“, drugi studijski album, objavljen je 2015. godine. “Vrelo” uspešno nastupa na velikim festivalima i prestižnim klubovima u većini evropskih gradova.

Nikola Pejaković Kolja će sa bendom nastupati drugog dana festivala, 8. avgusta. Ovaj autor publici je poznat i kao glumac i reditelj, ali i po svom scenarističkom radu na filmovima „Lepa sela lepo gore“, „Rat uživo“, „Ledina“ i hit seriji „Vratiće se Rode“ i seriji „Kosti“. Iako njegov opus govori o tome da je kao autor otvoren i za žanrovsku raznolikost, utemeljenost u bluzu je prepoznatljiv činilac njegovog rada u sferi muzike.

Koncert Marka Luisa sa bendom održaće se 9. avgusta. Marko Luis je jedan od predvodnika novog muzičkog talasa čije stvaralaštvo i shvatanje muzike govore o značaju negovanja kvalitetne ponude, kao i o važnoj ulozi muzike u čovekovom životu. Poznat je po svojim energičnim i nezaboravnim nastupima uživo. Ta živa energija utkana je u muziku njegovog novog albuma.

Koncerti počinju u 21 sat,a cena ulaznice za svaki od koncerata je 200 dinara.

Pokrovitelj festivala „Tvrđava muzike“ je Grad Smederevo, a organizator je Centar za kulturu Smederevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)