DIČE SE PROF. VUJIĆEM: Gost Kule dobitnik priznanja za promociju srpske kulture

Z. R.

17. 07. 2021. u 14:59

RUKOVODSTVO opštine Kula priredilo je prijem za Vlastimira Vujića, Kuljanina koji dve i po decenije živi u Budimpešti, gde radi kao profesor fizičke kulture u srpskoj gimnaziji "Nikola Tesla".

ДИЧЕ СЕ ПРОФ. ВУЈИЋЕМ: Гост Куле добитник признања за промоцију српске културе

Foto S. P.

Povod za susret bila je zlatna medalja "Svetozar Miletić", koju mu je nedavno dodelio Savez Srba u Slovačkoj za promociju i razvoj srpske kulture, informisanja i sporta Srba u rasejanju.

Profesor Vujić, koji je i akademik Razvojne akademije Srbije, novinar i nezavisni politički analitičar, nikad nije prekidao vezu sa rodnom Kulom.

- Uključio sam Kulu u brojne prekogranične programe i u manifestacije srpske zajednice u Mađarskoj. Pomogao sam brojnoj deci prilikom upisa u srpsku gimnaziju u Budimpešti. Obezbedio sam rekvizite za fudbalske klubove iz Kule i Lipara i zbratimio Crvenku sa Tukuljom u Mađarskoj - rekao je prof. Vujić.

Njegovi domaćini bili su predsednik opštine Damjan Miljanić i predsednik SO Vladimir Đurović, koji su mu uručili poklone sa simbolima Kule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi