POČEO KONKURSA ZA DOM UČENIKA: U Zrenjaninskom domu 306 mesta

B. Grujić

12. 07. 2021. u 15:35

PRVI krug upisa za konkurs srednjoškolaca za učenički Dom Angelina Kojić Gina, trajaće do 24. jula, a kapacitet je 306 mesta za narednu školsku godinu.

ПОЧЕО КОНКУРСА ЗА ДОМ УЧЕНИКА: У Зрењанинском дому 306 места

Foto: B. G.

Prema rečima direktora Doma Dobrice Brdarića, do kraja meseca trebao bi da konačno bude rešen problem prokišnjavanja krova na starom delu zgrade, čija rekonstrukcija je u punom jeku.

Foto: B. G.


- Od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje specijalno za ovu namenu dobili smo sredstva u iznosu 5 miliona i 970 hiljada dinara - ističe Brdarić, uz napomenu da je rok za završetak građevinskih radova 30 dana i da očekuje, da već početkom avgusta sve bude sapremno za prijem novih srednjoškolaca. 
Inače zgrada Doma učenika u centru Zrenjanina je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i zbog toga se svi detalji rekonstrukcije obavljaju u saglasnosti sa ovom ustanovom, počev od projektne dokumentacije do izvođenja građevinskih radova na sanaciji krova starog dela zgrade.

Foto: B. G.


- Za sada sve ide po planu i ono što posebno raduje sve nas je da se lagano nazire kraj radova i bliži se dan kada će biti uklonjene skele sa ulične strane zgrade - dodaje direktor Brdarić.
Poseban segment u radu, na koji su ponosni svi zaposleni je početak rada Hostela, koji je već ugostio prve sportiste, mlade odbojkaše koji su u Zrenjaninu odigravali Prvenstvo Srbije i bili veoma zadovoljni smeštajem, hranom i ostalim uslovima hostela kog dela Doma učenika i blizinom centra grada i sportskih objekata u obližnjem Karađorđevom parku.
- Već početkom avgusta naši gosti biće bokseri iz inostranstva, učesnici memorijalnog turnira Zvonko Vujin, a zatim su najavljeni rvači, učesnici rvačkog kampa u dvorani Medison - dodao je na kraju Dobrica Brdarić, uz nadu da će sportisti koji prvi put borave u gradu na obalama Begeja, biti zadovoljni uslugom i uslovima u renoviranom učeničkom Domu.
Antrfile

POSTAVLjEN NOVI KULIR PLAST

Osim što će biti funkcionalna, jedna od najlepših građevina u centru Zrenjanina, odavaće još specifičniji dekorativni utisak, obzirom da je postavljen savremeni kulir plast, plastični, zaglađeni malter i da je u unutrašnjosti prostorija skinuta lamperija.


  

ČEKALI DA POČNE RASPUST

Generalna rekonstrukcija Doma srednjoškolaca Angelina Kojić Gina, bila je moguća tek kada je i poslednji učenik napustio dom, a zbog toga što je najvećim delom rekonstrukcije obuhvaćen stari deo zgrade, bile su neophodne posebne dozvole i poštovanje svih procedura, od javne  nabavke, elaborata, stručnog nadzora. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba