POČINJE ZABAVNO-KULTURNO LETO: Evo šta sve možete videti i čuti na manifestaciji u Svilajncu

Z. Gligorijević

09. 07. 2021. u 11:31

KONCERTOM klasične muzike Jane Spasojević otvara se manifestacija "Zabavno-kulturno leto 2021", u okviru koje će publika celog regiona moći da uživa u nizu kulturnih dešavanja i sadržaja tokom jula i avgusta.

ПОЧИЊЕ ЗАБАВНО-КУЛТУРНО ЛЕТО: Ево шта све можете видети и чути на манифестацији у Свилајнцу

Foto: Z.G.

Koncert poznatog evropskog mezzo soprana Jane Spasojević, koji je zakazan za ponedeljak, 12. jul, u 20 sati biće održan na maloj letnjoj sceni Centra za kulturu Svilajnac. Koncert će održati u pratnji Dušana Grozdanovića na klaviru, a specijalni gost je violinista Spasoje Spasojević.

Jana Spasojević, rodom iz Svilajnca, pohađala je čuveni Prajner Konzervatorijum u Beču u klasi poznate sopranistkinje Margarete Kirijaki, a master studije završila je na Čengdu Univerzitetu u Kini, kao nosilac stipendije kineske vlade u klasi renomiranog tenora Oktavija Arevala. Svoje školovanje započela je u Svilajncu u muzičkoj školi Božidar Trudić, a profesionalne koncerte imala je na scenama Narodnog pozorišta i teatra Madlenianum. U solo pevanju je višestruko nagrađivana na domaćim i inostranim takmičenjima. Naročito joj je draga nagrada srebrne matrjoške i laureata drugog stepena na Boljšoj festivalu na Mokroj Gori.

Kao solista nastupala je na mnogim velikim i značajnim scenama u zemlji i inostranstvu, od kojih izdvaja mnogobrojne koncerte u Erbar sali u Beču, koncerte u Albert Holu u Kanberi, prestonici Australije i mnogobrojne koncerte u Kini u gradovima Čengdu i Pekingu.

Dodajmo da je mala letnja scena Centra za kulturu Svilajnac preuređen prostor na platou pored zgrade Centra za kulturu, namenjen za letnje kulturne događaje – koncerte klasične muzike, dečije predstave, izložbe... Krasi ga mural dugačak 19 metara, koji je autorski rad "Svilartista" - grupe mladih umetnika iz Svilajnca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri