MESEC DANA RADOVA KROZ LAZAREV GRAD: Prvi put posle 40 godina rekonstrukcija toplovoda

S. BABOVIĆ

01. 07. 2021. u 10:03

RADNICI JKP Gradska toplana započeli su rekonsturkciju distributivnog magistralnog toplovoda u delu od ulice Milične do ulice Strahinjićeve kroz Lazarev grad u Kruševcu.

МЕСЕЦ ДАНА РАДОВА КРОЗ ЛАЗАРЕВ ГРАД: Први пут после 40 година реконструкција топловода

Foto: S. B.

Početak trase toplovoda koji se rekonstruiše je postojeća toplovodna komora na raskrsnici ulica Stevana Visokog i Miličine, a kraj trase je postojeća toplovodna komora u krugu Porte u neposrednoj blizini Strahinjićeve ulice.


-Dužina trase je 190 metara, u okviru koje će biti postavljeno oko 400 metara novih cevi-navodi Jovana Dimitrijević, pi-ar Toplane.

Ova rekonstrukcija će poboljšati kvalitet grejanja u naselju Ujedinjene nacije, kao i ulicama Damnjana Maksića, Cara Lazara, Slikara Milovanovića i Balšićevoj, koje se snabdevaju toplotnom energijom sa ovog ditributivnog kraka.

Za ovu investiciju iz budžeta Gradske toplane izdvojeno je 7.265.000 dinara. Zbog nepristupačnosti terena, neophodne radne snage i građevinskih mašina koji će biti uključeni u rekonstrukciju, ali i činjenice da ovaj magistralni toplovod nije promenjen 40 godina, očekujemo da će radovi trajati mesec dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana