A OD GRADA - AUTOMOBIL: Zrenjanin ulaže u obrazovanje i praksu đaka u Tehničkoj školi (FOTO)

B. GRUJIĆ

29. 06. 2021. u 23:52

GRAD Zrenjanin je Tehničkoj školi u Zrenjaninu donirao „dačiju sandero“, za obuku vožnje i praktične nastave učenika, tehničara drumskog saobraćaja.

А ОД ГРАДА - АУТОМОБИЛ: Зрењанин улаже у образовање и праксу ђака у Техничкој школи (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Ključeve novog automobila je direktoru škole Đorđu Klaću, uručio gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Grad Zrenjanin je za nabavku automobila izdvojio 1,4 miliona dinara, a osim novog vozila, u Tehničkoj školi u Zrenjaninu, se koriste još tri vozila za potrebe obuke.

- Sa rukovodstvom škole prepoznali smo potrebe ove obrazovne ustanove i njenih đaka da inoviraju sredstva koja su osnovni alat u njihovoj nastavi - naglasio je prilikom predaje ključeva gradonačelnik Zrenjanina.

Uz zahvalnost, direktor Tehničke škole Klać je naglasio da svake godine 90 učenika ove škole prođe obuku za vozača B kategorije.

- Tehničar drumskog saobraćaja je četvorogodišnje zanimanje i đaci u okviru redovnog školovanja, u trećem razredu, imaju obaveznu obuku za B kategoriju. Oni koji pohađaju smer vozači motornih vozila obuku za B kategoriju imaju u drugoj godini - istakao je Klać, uz napomenu da je bezbednost đaka prilikom izvođenja praktične nastave je na prvom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo