GRADONAČELNIK VUČEVIĆ: Naša deca dokazuju zašto je Novi Sad poseban i zašto je Vidovdan zbog njihovih uspeha još svetiji i pobednički

Novosti online

28. 06. 2021. u 15:51

NAJBOLjIM učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola, na tradicionalnoj manifestaciji kod Sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović uručili su Vidovdanske nagrade.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ: Наша деца доказују зашто је Нови Сад посебан и зашто је Видовдан због њихових успеха још светији и победнички

Foto: Grad Novi Sad

- Kažu da se na Vidovdan može videti budućnost, a ja sam privilegovan što gledam u vas, našu svetlu budućnost. Ovo je jedan od najlepših događaja i konačno nije ''onlajn'' preko aplikacija, koje jesu korisne, ali uvek je bolja živa reč, jer možemo jedni druge pogledati u oči. Naša deca dokazuju zašto je Novi Sad poseban i zašto je Vidovdan zbog njihovih uspeha još svetiji i pobednički. Delimo gotovo 500 nagrada, a naši đaci osvojili su 371 prvo mesto na međunarodnim takmičenjima, na ponos svih nas.

Godina iza nas je bila izazovna, niste imali redovnu nastavu, a prosveta je iznela veliki teret. Verujem da ćemo se, ako budemo odgovorni, brzo vratiti normalnom životu. Činimo sve, da vama i vašem znanju Novi Sad ne postane tesan, i to činimo čuvajući našu istoriju i tradiciju. Naš grad mora da se širi i razvija, a i ime mu kaže da je nov i nemamo pravo da ga konzerviramo – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Dirigent i profesor Gimnazije ''Jovan Jovanović Zmaj'' Jovan Travica čestitao je đacima, njihovim profesorima i roditeljima na svemu što su postigli, a što je rezultat njihovog zajedničkog rada. Takođe, zahvalio se Gradonačelniku i Gradskoj upravi na velikoj podršci.

Jedan od nagrađenih je i Nikola Kušlaković, učenik Gimnazije ''Isidora Sekulić'' koji je osvojio treće mesto na Međunarodnom forumu naučne omladine ''Korak u budućnost'' u Moskvi, za istraživački rad u oblasti matematike i računarstva.

- Zahvaljujem Gradu što nas podstiče da budmo bolji i da tako i svoj grad učinimo boljim mestom za život. Kada nam Grad oda priznanje, mi imamo obavezu da i u budućnosti idemo putem uspeha – rekao je Nikola.

Učenici se nagrađuju za izuzetne rezultate ostvarene u toku jedne školske godine na republičkim i međunarodnim takmičenjima i smotrama u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu, u okviru obrazovnog sistema.

Grad Novi Sad obezbedio je za Vidovdanske nagrade, za školsku 2020/2021. godinu, sredstva u iznosu od 11.700.000 dinara. Pored toga, u ovoj školskoj godini, biće dodeljeno i devet Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu, za šta je iz budžeta Grada izdvojeno 350.000 dinara.

(Grad Novi Sad)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo